Dr. Szlávy Eszter rúdtánc bajnok-sebész

Dr. Szlávy Eszter rúdtánc bajnok-sebész

Vannak az életben sorsdöntő pillanatok, amikor minden megváltozik. Szlávy Eszter bátorságpróbája immár három éve tart, és a dolgok egyszerűen csak megtörténnek vele. Egyelőre búcsút mondott a baleseti sebészetnek és a profi rúdtáncot választotta.

Patika Tükör: Mindig ilyen hatalmas táskával jársz?

Szlávy Eszter: Mivel mostanában reggel elindulok, és este érek  csak haza, mindent belepakolok ebbe a nagy táskába, ami kellhet, az edzőcuccaimtól kezdve a versenyfeladatok leírásáig, találnál itt különféle rajzokat, az ebédemet, innivalót, piperecuccokat.

Dr. Szlávy Eszter rúdtánc bajnok-sebész

Patika Tükör: Milyen versenyre készülsz?

Szlávy Eszter: Április 12-án, Budapesten  lesz a júliusi londoni rúdtánc világbajnokság válogatója és egyben ez lesz a magyar rúdtánc bajnokság is.  Rettentő szigorú szabályai vannak, 11 kötelező elemet kell beletenni a gyakorlatba, meghatározott, hogy hány erőelem, hány hajlékonysági elem, forgás kell van benne, kemény sport.

Patika Tükör: A rúdtáncról mégis többeknek jut eszébe az erotikus tánc, mint az akrobatikus sport.

Szlávy Eszter: Ennek a sportnak mindig is két ága létezett, az egyik a bárokban való táncolás, de talán ennél jóval régebbi a cirkuszi rúd-akrobatika. Maga a sport Amerikában lett először népszerű és onnan terjedt el a világban.

Patika Tükör: De ugye, azt ezért ki lehet jelenteni, hogy a rúdtánc a legszexisebb sport?

Szlávy Eszter: Azokon a versenyeken, amelyeken mi indulunk  Engel-Tänczer Katalinnal, nincs jelen az erotikus vonal. A versenyeken kimondottan  a sportos vonalat díjazzák, de a koreográfiába szeretnénk minél több nőies, szépen kivitelezett finom mozdulatot beépíteni.

Patika Tükör: A tavalyi éved igen sikeres volt, szinte minden versenyt megnyertél, ahol indultál. Hogyan találkoztál a sporttal?

Szlávy Eszter: 2012 végén egy ismerősömmel lementem rúdtánc edzésre és ott ragadtam. Az első évben fanatikusan edzettem, aztán éreztem, hogy egy kicsit megrekedtem, végül mégis elcsábított a versenyzés és az oktatás. Mostmár saját stúdióm van, ahol tanítom is a rúdtáncot, s közben folyamatosan tanulok, mert aki tanít, annak  kötelező fejlődni.

Az interjú folytatását az áprilisi Patika Tükörben olvashatja. A lapot keresse a gyógyszertárakban!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek