Csodaszer a krónikus megbetegedések ellen

Csodaszer a krónikus megbetegedések ellen

Hatásos magas vérnyomás ellen a mozgás, mert a vénák és erek is tréningeznek: kitágulnak-összehúzódnak. A szívizom a rendszeres fizikai aktivitás hatására megerősödik, nő a szív teljesítőképessége. Napi 30 perc mozgás bizonyítottan segít a magas vérnyomás kezelésében, így csökken a stroke és szívinfarktus kialakulásának esélye. A csontritkulás megelőzésének leghatékonyabb módja is ez, de a gyomor- és bélrendszeri panaszokra, emésztésre szintén előnyös hatást gyakorol. Testsúlycsökkentő hatása miatt a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának megelőzésében óriási a szerepe.Serkenti a gondolkodást, javítja a memóriát
A sportolás közben megnövekedett agyi oxigénellátás hozzájárul a friss gondolatok áramlásához, a gyors gondolkodáshoz. A memóriára gyakorolt pozitív befolyása hasonló okokra vezethető vissza, ráadásul nemcsak megelőző szerepe van, de a már bekövetkezett memóriaromlást is sikerrel kezeli.

Fokozza a hormontermelést
A dopamin, az endorfin, vagyis az úgynevezett „boldogsághormonok” képződése elégedettséggel, nyugalommal tölt el, mi több, csökkenti a fájdalmat is. A noradrenalin és a szerotonin a szorongás és depresszió, az általános stressz tüneteinek enyhítésében segít.

Csökkenti a gyulladást
A rendszeresen végzett szabadidős mozgás úgynevezett oxidatív stresszt okoz, ami válaszreakcióra sarkallja a szervezetet. A termelődő anyagoknak (enzimeknek) gyulladáscsökkentő hatása van, ez pedig a szervezet minden pontján (szív- és érrendszer, bélrendszer stb.) kifejti hatását.

Szépíti a bőrt
Mivel a mozgás serkenti a vérkeringést, több oxigén és tápanyag juthat el minden sejthez, így a bőrbe is. A sport hatására fokozódó izzadás segíti a méreganyagok távozását.

Csodaszer a krónikus megbetegedések ellen

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek