Csirke gyros pitában - Egészségséfünk receptje
Grillen készítve a legfinomabb, de bent is remek, ízes, nyári fogást rittyenthetünk belőle.
Hozzávalók 6 főre
A szószhoz:
- 5 dl görög joghurt
- 1 közepes kígyóuborka hámozva, magtalanítva
- 1 csokor kapor
- só
- fekete bors
A csirkéhez:
- 0,5 kg csirkemellfilé
- görög fűszerkeverék (só, pirospaprika, bors, petrezselyem, fokhagyma, oregánó, fahéj, szerecsendió, római kömény, édeskömény, ánizs)
Tálaláshoz:
- 6 db pita
- 1 db kígyóuborka
- kb. 24 db koktélparadicsom
- valamilyen salátalevél
- 3 db lilahagyma
- 20 dkg fetasajt
Elkészítés
Tzatziki:
Reszeljük le az uborkát egy tálba. Keverjük hozzá a joghurtot és a fűszereket. Tegyük a hűtőbe tálalásig.
Csirke:
Vágjuk a csirkemelleket egy cm vastagságú szeletekre. Fűszerezzük be, mindkét oldalát süssük meg. Hagyjuk pihenni 5 percig, aztán vágjuk csíkokra mindet. (Pácolhatjuk is, hogy szaftosabb legyen!)
Találás:
A pitákba (átforrósíthatjuk a grillen) rakjunk csirkét, apró kockákra vágott uborkát, felezett koktélparadicsomot, csíkokra szelt salátalevelet, apróra vágott hagymát, és végül tzatziki szószt. Fogyasszuk frissiben!
Még több recept Egészségséfünktől!
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

