Csípő fájdalom szex közben - A szakértő válaszol

Csípő fájdalom szex közben - A szakértő válaszol

Egy olvasónk csípő fájdalomra panaszkodott szakértőnknek, és szeretné kideríteni az okokat. Allergia? Gombás fertőzés? Dr. Demjén László szülész-nőgyógyász szakértőnk válaszolt.

Tisztelt Doktor úr!

Az a problémám, hogy csípő fájdalmat érzek, amikor az új barátom óvszer nélkül hatol belém. Hozzáteszem, a mostani partnerem méretei kicsit nagyobbak, mint amihez eddig szoktam. Két hasonló "méretű" partnerem volt eddig, az egyiknél szintén voltak hasonló tapasztalataim, de a másiknál nem. Körülbelül 30 percig tart ez a csípős, érzékeny állapot. Mitől lehet ez?

A másik gond, hogy most, közösülés után 2-3 nappal szerintem kezd hüvelygombám lenni, és ez sajnos nem először fordul elő. A partneremmel lehet a baj? Mit tehetünk ellene?

Előre is köszönöm segítségét!

Szeni

Csípő fájdalom szex közben - A szakértő válaszol

Kedves Szeni,

Lehet, hogy érzékeny a mostani partnere testnedveire. Általában a férfi spermában megtalálható egy bizonyos típusú fehérje, amelyre néhányan allergiásak lehetnek. Eredete, kialakulása, tünetei hasonlóak bármilyen más allergiához. Ha ez áll fenn, akkor csak az óvszeres védekezés, vagy nagyon ritka esetben allergia elleni szerek segíthetnek. De az is lehet, hogy valamilyen kisebb helyi hámsérülés vagy gyulladás miatt jelentkezik ez a csípő érzés. Viszont nem gondolnám, hogy ennek bármi köze lenne partnere méreteihez, mert nagyon ritka és extrém esetben szokott egészségügyi panaszt okozni egy tekintélyesebb hímvessző méret.

Áttérve a másik problémájára: előfordulhat, hogy hüvelygombája van. Ennek a legjellemzőbb tünetei a kellemetlen fehér, akár túrószerű váladékozás, folyás, viszketés, kellemetlen égő érzés, diszkomfort, gyakori vizelési inger. Ha ilyen tüneteket tapasztal, mindkettőjüknek célszerű lenne egy váladék tenyésztést végeztetni, aminek az eredménye 4-10 napon belül megvan. A gombaellenes kezelés lehet többféle, ajánlott a partnert is kezelni. Vannak helyileg alkalmazott szerek krém, kúp, kenőcs formába, valamint léteznek szájon át szedhető tabletták, kapszulák. Alkalmazásuk mellett a nemi életet természetesen mellőzni kell.

Üdvözlettel,
dr. Demjén László

Problémája van? Kérdezzen ön is szakértői csapatunktól!

Kapcsolódó írások
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek