Citromkrémes babapiskóta - Egészségséfünk receptje

Citromkrémes babapiskóta - Egészségséfünk receptje

Nyáron általában nincs kedvünk nehéz desszertekhez, sőt a meleg sütő mellett sem kellemes álldogálni. Ez a mostani ismét egy olyan desszert, ami hamar elkészíthető, és kifejezetten üdítő a nyári melegben.

Elkészítési idő: kb. 20 perc +2-3 óra

Hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 3 egész tojás
  • 15 kristálycukor
  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 citrom reszel hája
  • 2 csomag szárított reszelt citromhéj
  • tej

Citromkrémes babapiskóta - Egészségséfünk receptje

A citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk, szűrjük. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a citrom reszelt héjával. Összekeverjük a mascarponéval, majd hozzáadjuk a fehérjéből felvert habot. A babapiskótát elkezdjük lerakosgatni, először óvatosan csepegtetünk rá a citrom levéből (elosztva több réteghez), majd egy kis tejjel is, hogy puhább legyen, de nem beáztatjuk, mint a tiramisuhoz. Ezután teszünk rá egy réteg krémet, majd ismét babapiskótát, ahogy előzőleg is. Addig csináljuk, amíg van krém. A tetejére krémnek kell kerülnie.  Végül megszórjuk a szárított citromhéjjal. Citromkarikákkal és mentalevéllel is díszíthetjük. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.

Tipp! Naranccsal vagy bármilyen más gyümölcsöt is rakhatunk hozzá.

Jó tudni! Nyírfacukorból is készíthető, cukorbetegek, diétázók azt is használhatják.

Még több hűsítő recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Mascarpone

Tojás

Babapiskóta

Kristálycukor

Energia

450 kcal

143 kcal

390 kcal

390 kcal

Fehérje

7,0 g

12,6 g

7,1 g

0 g

Zsír

45 g

9,5 g

3,9 g

0 g

Szénhidrát

2,0 g

1,8 g

80 g

99,9 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek