Citromkrémes babapiskóta - Egészségséfünk receptje
Nyáron általában nincs kedvünk nehéz desszertekhez, sőt a meleg sütő mellett sem kellemes álldogálni. Ez a mostani ismét egy olyan desszert, ami hamar elkészíthető, és kifejezetten üdítő a nyári melegben.
Elkészítési idő: kb. 20 perc +2-3 óra
Hozzávalók:
- 250 g mascarpone
- 3 egész tojás
- 15 kristálycukor
- 1 csomag babapiskóta
- 2 citrom reszel hája
- 2 csomag szárított reszelt citromhéj
- tej
A citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk, szűrjük. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a citrom reszelt héjával. Összekeverjük a mascarponéval, majd hozzáadjuk a fehérjéből felvert habot. A babapiskótát elkezdjük lerakosgatni, először óvatosan csepegtetünk rá a citrom levéből (elosztva több réteghez), majd egy kis tejjel is, hogy puhább legyen, de nem beáztatjuk, mint a tiramisuhoz. Ezután teszünk rá egy réteg krémet, majd ismét babapiskótát, ahogy előzőleg is. Addig csináljuk, amíg van krém. A tetejére krémnek kell kerülnie. Végül megszórjuk a szárított citromhéjjal. Citromkarikákkal és mentalevéllel is díszíthetjük. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Tipp! Naranccsal vagy bármilyen más gyümölcsöt is rakhatunk hozzá.
Jó tudni! Nyírfacukorból is készíthető, cukorbetegek, diétázók azt is használhatják.
Még több hűsítő recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
|
Mascarpone |
Tojás |
Babapiskóta |
Kristálycukor |
Energia |
450 kcal |
143 kcal |
390 kcal |
390 kcal |
Fehérje |
7,0 g |
12,6 g |
7,1 g |
0 g |
Zsír |
45 g |
9,5 g |
3,9 g |
0 g |
Szénhidrát |
2,0 g |
1,8 g |
80 g |
99,9 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

