Cindy Crawford hétköznapi egészségtippjei

Cindy Crawford hétköznapi egészségtippjei

A 48 éves szupermodel, vállalkozó és két tinédzser édesanyja a Huffingtonpostnak elmesélte, hogyan él egészségesen. Itt vannak tippjei a fizikális és mentális jóléthez.

Alvás

“Alvás közben a tested regenerálódik. Ezért is teszel más anyagokat a bőrödre éjszakára, mint nappalra. Napközben mindentől védeni próbálod szervezeted, de az éjjel más. Olyankor feltöltődsz, újjá épülsz, helyreáll az egészséged.”

Víz

Mind tudjuk, hogy a víz jó nekünk. Ha sok vizet iszunk az azért is jó, mert kevesebbet iszunk más, kevésbé jó dolgokból, úgy mint a kávé vagy a cukros üdítők. Én szeretem a kávét, de mivel sok vizet iszom, ezért csak délelőtt iszom meg egy jeges kávét, délután és este már nem. Így pedig jobban alszom - és már vissza is jutottunk az előző ponthoz.”

Cindy Crawford hétköznapi egészségtippjei

Mindennapi aktivitás

“Nem számít, mi az, csak csináljuk. A 93 éves nagymamám mindennap sétál. Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy ha nincs egy egész órájuk mozogni, akkor az nem is ér semmit. Pedig 10 perc séta jobb, mint a semmi.

Érzet és kinézet

“Egyszer egy egész hónapot töltöttem Afrikában, ahol egész idő alatt nem volt a közelben egyetlen tükör sem. Hihetetlen élmény volt, mert észrevettem, hogy a hangulatomat nem az határozza meg, hogy hogyan nézek ki. Ahogy öregszik az ember lesznek dolgai, amikben jól érzi magát, nem számít jól néz-e ki benne vagy sem.”

Az étel gyógyszer

“Az étel olyan hatással van a szervezetedre, mint egy gyógyszer. Megváltoztatja a véred. Rengeteg ellentétes információt kapunk mindenfelől az egészséges étkezés témájában. Talán nincs is olyan kérdés, amire két embertől ugyanazt a választ kapnánk. Sajnos a zűrzavar sokáig nem fog eloszlani, hiszen mindennap valami új dologra jönnek rá a kutatók. Válasszunk egy olyan forrást, akiben bízunk, és tartsunk ki mellette.”

Heti egyensúly

“Nem lesz minden nap tökéletes. Nekem mindig a heti egyensúly számít. Az egyik nap sokat foglalkozom a gyerekekkel, a másik nap a munka kap nagyobb hangsúlyt - az a lényeg, hogy amikor visszanézek az elmúlt egy hétre úgy érezzem, mindenre és mindenkire jutott elegendő időm.”

A mentális egészség ideje

“Szeretek korán kelni, olyankor, amikor még mindenki alszik. Beugrom a jacuzziba és megiszom egy forró teát. Szükségem van arra a 45 percre, mert a nap többi részében már nincs nyugalom. A férjem inkább éjszakai típus, ő sokáig fent van, akkor kreatív igazán. Mindegy hogy mikor, de legyen a napnak egy olyan része, amikor szabadjára engedheted az elmédet.”

Belső öregedés

Az anyukám 36 éves volt, amikor befejeztem a középiskolát. Nagyon fiatal anyuka volt, én akkoriban mégis úgy gondoltam rá, mintha középkorú lenne. Én most 48 vagyok. Azt hiszem mindenkinek változnak a gondolatai az öregedésről. Amikor látom a nagymamámat a testvéreivel, ugyanúgy viselkednek egymással, mint bármikor korábban: a vicces tesó, még mindig vicces, a csendes még mindig csendes. Ebből is látszik, hogy a lelkünk nem öregszik, csak bölcsebbé válik.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek