Búzafűlé - Egészségséfünktől

Búzafűlé - Egészségséfünktől

A szakemberek azt mondják, hogy a dobozos zöldség-gyümölcsleveknél egészségesebb a frissen préselt. Ennél már csak az a jobb, ha mindenféle eljárás nélkül esszük meg a zöldséget, gyümölcsöt nyersen. Megmondom őszintén, nehezen tudom elképzelni, hogy búzafüvet rágcsáljak otthon vagy a munkahelyemen. Sokkal étvágygerjesztőbb egy jó kis koktél, amibe beletesszük a búzafű lepréselt levét.

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • búzafű (ha lehet bio)
  • bármilyen más zöldség vagy gyümölcs, aminek az ízét szeretjük

Búzafűlé - Egészségséfünktől

Az elkészítés ugyanúgy zajlik, mint minden más préselt lé esetében. Az alapanyagokat megmossuk és préseljük. Itt azért érdemes mást is hozzátenni, mert ebből a léből kb. 1 dl az ajánlott napi adag, kis mennyiségekben elfogyasztva. Természetesen így is lehet inni, de bármilyen más préselt lébe beletehetjük.

Tipp! A napi adagot ebből mindig frissen kell elkészíteni. Akinek erre nincs módja, eszköze, lehetősége, válassza a boltban kapható bio búzafű levet.

Jó tudni! A búzafű rengeteg nyomelemet, enzimet, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Legfontosabb elemei az enzimek a szervezetbe juttatva meghosszabbítják saját enzimjeink élettartamát. Általánosságban 1 dl az ajánlott napi adag.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek