Búzafűlé - Egészségséfünktől
A szakemberek azt mondják, hogy a dobozos zöldség-gyümölcsleveknél egészségesebb a frissen préselt. Ennél már csak az a jobb, ha mindenféle eljárás nélkül esszük meg a zöldséget, gyümölcsöt nyersen. Megmondom őszintén, nehezen tudom elképzelni, hogy búzafüvet rágcsáljak otthon vagy a munkahelyemen. Sokkal étvágygerjesztőbb egy jó kis koktél, amibe beletesszük a búzafű lepréselt levét.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- búzafű (ha lehet bio)
- bármilyen más zöldség vagy gyümölcs, aminek az ízét szeretjük
Az elkészítés ugyanúgy zajlik, mint minden más préselt lé esetében. Az alapanyagokat megmossuk és préseljük. Itt azért érdemes mást is hozzátenni, mert ebből a léből kb. 1 dl az ajánlott napi adag, kis mennyiségekben elfogyasztva. Természetesen így is lehet inni, de bármilyen más préselt lébe beletehetjük.
Tipp! A napi adagot ebből mindig frissen kell elkészíteni. Akinek erre nincs módja, eszköze, lehetősége, válassza a boltban kapható bio búzafű levet.
Jó tudni! A búzafű rengeteg nyomelemet, enzimet, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Legfontosabb elemei az enzimek a szervezetbe juttatva meghosszabbítják saját enzimjeink élettartamát. Általánosságban 1 dl az ajánlott napi adag.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

