Bűnözni ér! Isteni nasik 100 kalória alatt

Bűnözni ér! Isteni nasik 100 kalória alatt

Néha kell az a fránya diéta, de nem szabad minden jót megvonni magunkból. Így van ez a nasikkal is! Íme néhány isteni finomság 100 kalória alatt!

1. Almaszeletek mogyoróvajjal

Az édeset sóssal keverni, nos, több mint élvezetes! ¾ csészényi almaszeletre lesz szükségünk, mindegyikre kenjünk egy vékony réteg (nem sós) mogyoróvajat. Ne használjunk fel többet 2 teáskanál mogyoróvajnál összességében.
Telített zsír: 0,8 gramm; Nátrium: 2 mg; Koleszterin: 0 mg

2. Nem zsíros görög joghurt mézzel

A görög joghurt extra krémes állagáról és magas fehérje-tartalmáról ismert. Csupán fél csésze nem zsíros joghurt 12 gramm fehérjével tölt fel. Öntsünk rá egy teáskanál mézet és máris megkaptuk 84 kalóriás desszertünket!
Telített zsír: 0 gramm; Nátrium: 53,5 mg; Koleszterin: 0 mg

Bűnözni ér! Isteni nasik 100 kalória alatt

3. Fagyasztott banán – pálcikán

Kreatív módszer arra, hogy minél több gyümölcs kerüljön az étrendünkbe! Felezzünk el néhány lehámozott banánt, majd vezessünk bele fapálcikát. Ezután vonjuk be egy kis alacsony zsírtartalmú joghurttal! Ha készen vagyunk, rakjuk a banánokat fagyasztóba, s nemsokára meg is ehetjük ezeket a fincsi, csupán 80 kalóriás édességeket!

4. Egy csésze paradicsomleves

A paradicsomleves tele van tápanyagokkal, melyek megvédenek a betegségek ellen, de csupán 74 kalóriát tartalmaznak csészénként. Számos változatuk van; természetesen a krémes verzióban sokkal több a zsír és a kalória. Ha konzerv formában vesszük, nézzük meg a címkéjén, mennyi nátriumot tartalmaz és a kalóriát is ellenőrizzük.
Telített zsír: 0,19 gramm; Nátrium: 471 mg; Koleszterin: 0 mg

5. Egy csésze szőlő

A szőlő tele van vízzel, egy csészényi belőle csupán 62 kalória. Telítve érezzük tőle magunkat és hidratáltan tart. A szőlővel jelentős mennyiségű K-vitaminhoz és mangánhoz jutunk, rostot szintén tartalmaz. Frissen és fagyasztva is kiváló.
Telített zsír: 0,1 gramm; Nátrium: 2 mg; Koleszterin: 0 mg

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek