Brownie keksz - Egészségséfünk receptje
A bownie az egyik kedvenc sütim. Szeretem a boltban kapható dobozos változatot, amit, csak összekeverek és sütöm, de az általam összeállítottakat is. Rengeteg receptem van, ez most egy keksz lesz.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 20 dkg legalább 60-os kakaótartalmú csoki
- 4 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 egész tojás
- 4 dkg liszt
- ½ sütőpor
- 1 vaníliás cukor
A csokit a margarinnal nagyon alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk (vagy gőz fölött). Robotgéppel belekeverjük a cukrot. Miután a massza langyosra hűlt, hozzáadjuk a 2 egész tojást. Lassan belekeverjük a liszt és a sütőpor keverékét. Golyókat formálunk belőle vizes kézzel és tenyérnyire és kb. 1 centisre lapítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9 percig sütjük.
Tipp! Ha szeretjük, keverhetünk a masszához durvára vágott diót vagy mogyorót, mandulát
Jó tudni! A sütési idő 8-12 perc, de ez függ attól is, mennyire szeretjük lágyan, illetve milyen vastagságúra készítjük. Légykeveréses sütőben mindig le kell fonni 10 fokot.
Még több nyalánkság Egészségséfünk konyhájából
Tápérték (100 g)
|
Csoki (60 %) |
Margarin |
Liszt |
Porcukor |
Tojás |
Energia |
579 kcal |
440 kcal |
370 kcal |
389 kcal |
143 kcal |
Fehérje |
6,1 g |
0 g |
12,3 g |
0 g |
12,6 g |
Zsír |
38,3 g |
48 g |
1,3 g |
0 g |
9,5 g |
Szénhidrát |
52,4 g |
0 g |
76,3 g |
99,7 g |
1,8 g |