Brokkolis, cheddaros burgonyapüré - Egészségséf
A krumplipüré az egyik kedvenc köretünk! És egyáltalán nem unjuk, mert mindig tudunk rajta újítani. Most brokkolival és cheddar sajttal dúsítjuk.
- 1 kg burgonya
- 1 fej brokkoli
- 10 dkg cheddar sajt
- 6 dkg vaj
- 20 dkg tejföl
- só, bors
Elkészítés:
Hámozzuk meg és daraboljuk fel a burgonyákat, főzzük őket sós vízben amíg egy villával össze nem tudjuk nyomni. A brokkoli rózsáit pároljuk meg. Ha van gépünk, amivel krémes állagúvá törhetjük össze a krumplit, akkor abba helyezzük be a burgonyát, brokkolit, cheddar sajtot, vajat és tejfölt. Ha nincs gépünk, akkor kénytelenek leszünk manuálisan végrehajtani ezt a műveletet (a sajtot érdemes lereszelni, esetleg kicsit megolvasztani). Amikor megfelelően krémes az állaga, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Még több recept Egészségséfünktől!
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

