Brokkolis, cheddaros burgonyapüré - Egészségséf

Brokkolis, cheddaros burgonyapüré - Egészségséf

A krumplipüré az egyik kedvenc köretünk! És egyáltalán nem unjuk, mert mindig tudunk rajta újítani. Most brokkolival és cheddar sajttal dúsítjuk.

Hozzávalók 6 adaghoz:
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej brokkoli
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 6 dkg vaj
  • 20 dkg tejföl
  • só, bors

Brokkolis, cheddaros burgonyapüré - Egészségséf

Elkészítés:

Hámozzuk meg és daraboljuk fel a burgonyákat, főzzük őket sós vízben amíg egy villával össze nem tudjuk nyomni. A brokkoli rózsáit pároljuk meg. Ha van gépünk, amivel krémes állagúvá törhetjük össze a krumplit, akkor abba helyezzük be a burgonyát, brokkolit, cheddar sajtot, vajat és tejfölt. Ha nincs gépünk, akkor kénytelenek leszünk manuálisan végrehajtani ezt a műveletet (a sajtot érdemes lereszelni, esetleg kicsit megolvasztani). Amikor megfelelően krémes az állaga, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Még több recept Egészségséfünktől!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek