Brazil fenékemelő műtét szedi áldozatait

Brazil fenékemelő műtét szedi áldozatait

Tudjuk, hogy a szépségért szenvedni kell, de van, aki képes meg is halni egy popókerekítésért…

Jennifer Lopez megjelenése óta a nagy fenekek kerrierje egyre feljebb ível. J-Lo után jött Beyoncé, aztán Nicki Minaj, majd az extrém fenékméretet birtokló Kim Kardashian. Nem csoda hát, hogy sok nő - főként az USA-ban - nagyobb feneket szeretne, mint amivel megáldotta a sors. A plasztikai sebészek többféle módon is képesek ezt megadni a pácienseknek, de az egyik legkeresettebb megoldás a BBL, azaz a Brazilian butt lift lett. Sajnos azonban az eljárás nagyon veszélyes, minden 3000. ember belehal. És tavaly több mint 20 000 ilyen műtét zajlott le az Amerikai Egyesült Államokban.

Mire ez a nagy népszerűség?

A BBL során saját zsírt juttatnak a páciens fenekébe, és ez a zsír természetesen más testrészeiről kerül leszívásra. Tehát a nagyobb fenékre vágyó alany még fogyhat is hasből vagy derékból az eljárás során. Erre szokták mondani, hogy két legyet egy csapásra!

Brazil fenékemelő műtét szedi áldozatait

Miért olyan veszélyes?

Ha túl mélyre fecskendezik a zsírt a fenékbe, megsérülhetnek az ott húzódó erek. Így a zsír a véráramba kerül, és eljuthat egészen a tüdőig, ahol embóliát okoz. Ez azonnali halálhoz vezet.

Mit tegyünk helyette?

Sok más megoldás létezik a formásabb fenék elnyerésére. Mi azonban a műtéti megoldások helyett két más dolgot ajánlanánk:

  1. Egy jó pszichológust, aki megszabadít a testképzavarunktól, és segít elfogadni és szeretni magunkat jelen formánkban.
  2. Sportot, amivel kihozhatjuk testünkből a maximumot.
Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek