Borsos Péter az, aki majd jól megmozgat titeket!

Borsos Péter az, aki majd jól megmozgat titeket!

A Patika Tükör meghirdette Légy aktív! kampányát, ahol nemre, korra, és egészségügyi állapotra való tekintet nélkül kívánja megmozgatni az embereket. A kampány lelek és mozgatója pedig Borsos Péter, aki ebben a cikkben mutatkozik be.

"A mozgás az életem része, az edzői pályafutást 13 évvel ezelőtt kezdtem. Anyukám ötlete volt, hogy az iskola mellett, ahol gazdasági informatikát tanultam, járjak egy hétvégi fitness akadémiára. Egyszercsak azt vettem észre, hogy a szenvedélyemmé vált a fitness. Egy jó edző iszonyúan sok embert tud lelkesíteni, és ez a lelkesedés óriási energiákat ad, hatalmas  motivációs erő.

Sok 40-es, 50-es ember jár hozzám a csoportos vagy egyéni edzésekre. Általában azért jönnek, mert rájönnek, hogy a mozgásszegény életmódjuk egészségtelen, zavarja őket, hogy néhány év alatt eltunyultak és lelassult az anyagcseréjük, lelassult az életük. Mások azért kezdenek tornázni, mert van valamilyen egészségi problémájuk, gyakran ízületi panaszaik és az orvos “felírta” nekik a rendszeres mozgást.

Mindenképpen azt javaslom, hogy vágjanak bele, de nagyon fontos a fokozatosság. Nem javaslom, hogy futással kezdjék az aktív életmódot, általában az ilyen gyors és radikális váltásokból adódhatnak a boka, térd- és gerincproblémák. Az edzőt mindenképpen tájékoztassa, ha van problémája. Sokféle edzésforma létezik, ki kell választani a legmegfelelőbbet, és a siker nem marad el. Nemrégiben volt egy túlsúlyos vendégem, óvatosan kezdtük az edzést, nehogy megsérüljön, és mostanra olyan szinten belejött, hogy komoly szintű edzésre jár, lefogyott 18 kilót, csinos és nagyon jó az állóképessége."

Borsos Péter az, aki majd jól megmozgat titeket!

Borsos Péter
A Patika Tükör Légy aktív! programjának sztáredzője

A program részleteiről itt tájékozódhat!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek