Bélszín steak bacon szalonnában - Egészségséf

Bélszín steak bacon szalonnában - Egészségséf

Nálunk a fiúk nagyon szeretik a steaket. Szerintem ez bélszínből a legfinomabb, az pedig elég drága, ünnepi alkalmakkor szoktam készíteni. Ahhoz, hogy jó steaket készítsünk, csak pár apró dologra kell ügyelni.

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • fejenként 2 szelet kb. 2 ujjnyi vastag bélszín
  • ahány szelet bélszín, annyi szelet bacon szalonna
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • fokhagymás fűszervaj
  • só, bors

A bélszín szeleteket oldalról szalonnába tekerjük, és egy fogvájóval, vagy hústűvel összetűzzük. A vajat az olajjal felforrósítjuk, amikor jó forró, akkor beletesszük a húst. Az egyik oldalát 3 percig sütjük, majd megfordítjuk. Ezt az oldalát 5 percig sütjük, ezalatt a színe is megfelelő lesz. Ezután egy hőálló edénybe tesszük át, 200 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük. Ha letelt az idő, kivesszük, sózzuk, borsozzuk, fűszervajat teszünk a tetejére, fóliával letakarjuk, és 10 percig hagyjuk állni. Ezután tálalhatjuk.

Bélszín steak bacon szalonnában - Egészségséf

Tipp! A sütőben való sütési idő attól függ, hogy ki mennyire szereti véresen. Ez a médium sütési ideje. Én gombamártás szoktam mellé készíteni és fűszeres krumplit.

Jó tudni! A steaket nem sózzuk előre, mert megkeményedik a hús. Pácolni sem kell. Mindig frissen készítsük. Ha valaki nagyon véresen szereti, akkor elég a serpenyőben 5-7 percig sütni az oldalait, utána viszont ki kell venni, és fólia alatt kell 10 percig pihentetni.

Még több remek recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

 

Bélszín

Szalonna

Fokhagymás fűszervaj

Energia

247 kcal

518 kcal

583 kcal

Fehérje

19,6 g

9 g

1,6 g

Zsír

18,9 g

53,1 g

62 g

Szénhidrát

0 g

0 g

4,7 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek