Beauty Patika: Ami egészséges, az szép is

Beauty Patika: Ami egészséges, az szép is

A Patika Tükör egy színes, szagos melléklettel rukkolt elő májusra, ami az egészséges szépségről szól. Mit lehet tenni a vízhiányos bőr vagy a narancsbőr ellen? Hogyan varázsoljunk szép lábat szandálszezon előtt? A Beauty Patika mellékletben választ kap a kérdéseire, s közben megtudhatja, milyen az idei smink- és frizturatrend. Íme egy kis ízelítő!

Egy női láb igazán erotikus testrész, ha megfelelően ápoljuk. Eláruljuk, mit tehet a lábaiért, hogy mindig vonzó maradjon.

A havi egyszeri pedikűrözés mindenkinek ajánlott, ilyenkor a szakember nem csak a körmöket vágja le, de eltávolítja a bőrkeményedéseket, tyúkszemeket is – a lábfej ápolt lesz, az enyhe fájdalmak megszűnnek. Ha nincs ideje pedikűröshöz menni, vagy a családi költségvetés nem engedi, érdemes elolvasni egy, a témával kapcsolatos könyvet vagy néhány hasznos cikket az interneten. A gyulladt, benőtt körmökkel viszont forduljon szakemberhez, ő kíméletes távolítja el a fölösleges részt.

Szőrteleníteni kötelező

A modern lábápolás első lépése a szőrtelenítés, többféle módszer közül választhat. A lézeres szőrtelenítés viszonylag költséges, de hosszú távra megoldja a problémát. A gyantázást (akár kozmetikussal, akár otthon) sokan azért kedvelik, mert a szőrszálak a gyökerükkel együtt eltűnnek, nem sűrűsödnek vagy erősödnek, és a bőr sokáig sima marad.

Beauty Patika: Ami egészséges, az szép is

Fájdalommentes megoldás a krémmel vagy borotvával való szőrtelenítés, de ezeket viszonylag gyakran, néhány naponta ismételni kell. Szőrtelenítés után mindig ápolni, hidratálni kell a bőrt, hiszen a szőrökkel együtt a felső hámréteget is eltávolítjuk.

Lábmasszázs

A lábmasszázs a vérkeringés serkentésében segít, nem csak megkönnyebbül a fáradt láb, de a bőr is megszépül. Esténként gyógyfüves hidratáló olajjal (pl. árnika- rormaring-, mentololaj) kenje be a lábát, és masszírozza öt-tíz percig. Nem minden nap, de hetente-kéthetente egy lábfürdő is sokat segíthet. Langyos vízbe tegyen néhány csepp olajat, pihentesse benne a lábát fél órán keresztül. Utána habkővel dörzsölje le a bőrkeményedéseket, majd hidratálókrémmel fejezze be az ápolást.

Hidratálás

Ha száraz a bőre, lábát, talpát is kenje be minden este hidratáló krémmel, ezzel megelőzheti a bőrkeményedések kialakulását. Ha a hagyományos hidratálók nem szívódnak be, drogériában vagy patikában kapható, lábápolásra kifejlesztett speciális puhítót, kenőcsöt, krémet vásároljon, ezeket tusolás után használja. Mindig alaposan törölje szárazra a lábát, a lábujjak között is, és ha gombásodásra hajlamos, próbáljon ki egy körömvirágból készült terméket, ezzel megakadályozhatja a viszketést.

Ha kíváncsi további szépségtippjeinkre, akkor keresse a Patika Tükröt a gyógyszertárakban. Önnek ingyen jár!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek