Bazsalikomos sárgarépakrémleves - Egészségséf

Bazsalikomos sárgarépakrémleves - Egészségséf

Amíg meg nem érkeznek a friss zöldségek, kénytelenek vagyunk abból főzni, ami a boltokba beszerezhető. Bár szinte minden van, mégis ahhoz érdemes nyúlni, ami nem primőr. Kis csavarral ezt is finommá, szerethetővé tehetjük.

Elkészítési idő: kb. 35 perc

Hozzávalók:

  • 5-6 nagyobb sárgarépa
  • 1 maréknyi friss bazsalikom levél
  • ½ fej vöröshagyma aprítva
  • 2 evőkanál vaj
  • só, bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dl húsleves alap lé

Bazsalikomos sárgarépakrémleves - Egészségséf

A sárgarépákat tisztítsuk meg, és vágjuk vastagabb karikákra. Olvasszuk meg a vajat, dinszteljük meg rajta a hagymát, majd dobjuk rá a sárgarépát, forgassuk össze, és kb. 5 percig pároljuk, vigyázzunk, hogy le ne égjen. Öntsük fel az alap lével, adjuk hozzá a bazsalikom felét. Lefedve főzzük puhára, majd turmixszoljuk össze. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk össze. Ha kell, tejszínnel hígíthatjuk. A bazsalikom másik felét tálaláskor használjuk fel.

Tipp! Ehhez a krémleveshez is illik a tökmagolaj, vagy a pirított tökmag/fenyőmag. Ebben az esetben elég csak a főzéshez bazsalikomot használni.

Jó tudni! A vér alacsony bétakarotin szintje fokozhatja a rákbetegségek kockázatát. A bétakarotin jelentős antioxidáns, így véd a szabad gyökök károsító hatásával szemben.

Még több recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g):

 

Sárgarépa

Főzőtejszín 10 %-os

Vaj

Tyúkhúsleves

Energia

41 kcal

120 kcal

746 kcal

71 kcal

Fehérje

0,9 g

3,2 g

0,4 g

5,3 g

Zsír

0,2 g

10 g

80 g

4,0 g

Szénhidrát

9,5 g

4,3 g

0,5 g

3,3 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek