Banánhéj: eltünteti a bütyköket, enyhíti az aranyeret

Banánhéj: eltünteti a bütyköket, enyhíti az aranyeret

Alig várjuk, hogy a megvásárolt banánokat meghámozzuk és a finom, puha gyümölcshöz hozzájutva, bekebelezzük. A héj pedig szinte mindig a szemetesben végzi, pedig sok mindenre fel lehetne használni.

A banán egészséges, hiszen sok antioxidáns van benne, így a szabadgyökök elleni küzdelemben meghatározó szerephez jut. Gazdag még B6-vitaminban, pektinben és káliumban is. Megelőzhető a 2-es típusú cukorbetegség, a csontritkulás, a vesebetegségek és az idegrendszert is megnyugtatja. A héjában pedig rengeteg rost, kálium, magnézium, fehérje és B-vitamin van. Így ezt is érdemes felhasználni.

1. Fogfehérítő

A héj belső részével 2 percen keresztül alaposan súroljuk meg fogainkat, majd öblítsünk. Ismételjük meg ezt a módszert naponta két alkalommal, és hamarosan fehérebb mosolynak örvendhetünk, ha belenézünk a tükörbe.

Banánhéj: eltünteti a bütyköket, enyhíti az aranyeret

2. Eltávolítja a dudorokat, bütyköket

A kezeken, lábfejeken kialakul bőrkinövések sokszor komoly esztétikai problémát jelentenek. Amennyiben rendszeresen a banánhéjjal bedörzsöljük, majd bekötjük ezeket a bütyköket, akkor hamarosan leszáradnak. Érdemes kipróbálni.

3. Aranyér ellen is jó

A banán héja gyulladáscsökkentő hatóanyagokat is tartalmaz, ezért ha naponta 4-5 alkalommal bekenjük a problémás területet, a fájdalom enyhülni fog.

Mire jó még a banánhéj? Olvassa el a napidoktor.hu oldalán!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek