Babos, paradicsomos csirkesaláta - Egészségséf
A csirkemellet nagyon szeretem, mert szinte határtalan az elkészítési lehetősége, alacsony a kalóriatartalma, salátának, főételnek, előételnek is tökéletes. Most egy babos, paradicsomos, rukkolás salátát mutatunk be.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 2 felezett csirkemell
- 1 doboz fehér babkonzerv
- 15 szem koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- ½ citrom leve
- só, bors
- ½ evőkanál olíva olaj
- ½ evőkanál sózott vaj
- 1 csomag madársaláta
- parmezán sajt
A csirkemelleket csíkokra vágjuk. Egy tapadásmentes serpenyőben a vajat az olajjal összemelegítjük. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk és a vajas olajon megpirítjuk. Amikor kész, egy nagy tálba beleöntjük a madársalátát, ráöntjük a lecsepegtetett babkonzervet, rárakjuk a felezett koktélparadicsomot, zúzott fokhagymát, meglocsoljuk citromlével, rárakjuk a csirkemell csíkokat és a végén a megmaradt zsiradékot, amiben a csirkét sütöttük, azt is ráöntjük. jól összekeverjük. Végén parmezán forgácsokkal díszítjük.
Tipp! Mint minden más salátához, ehhez is bármilyen más zöldséget, kaliforniai paprikát, szárított paradicsomot felhasználhatunk. Jégsaláta, rukkola saláta is tökéletes alapnak.
Jó tudni! A csirkemell rendkívül zsírszegény hús, főleg a bőre nélkül, ezért diétázóknak, cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott.
Még több izgalmas receot Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
|
Jégsaláta |
Csirkemell |
Olíva olaj |
Parmezán sajt |
Babkonzerv |
Energia |
10 kcal |
114 kcal |
902 kcal |
392 kcal |
90 kcal |
Fehérje |
0,6 g |
21,2 g |
0 g |
35,8 g |
5,9 g |
Zsír |
0,1 g |
2,6 g |
100 g |
25,8 g |
0,4 g |
Szénhidrát |
2,1 g |
0 g |
0 g |
3,2 g |
15,6 g |