Az esti fürdőzés egészségügyi előnyei

Az esti fürdőzés egészségügyi előnyei

A napi rohanás, a sok munka és az állandó szorongás és stressz bizony rányomja a bélyegét az egészségünkre. Dolgozni muszáj, a stresszt nem mindig kerülhetjük ki és a napi rohanás is az életünk része lett. Ha ezeken a dolgokon nem tudunk változtatni, mindenképpen nagyon fontos, hogy valamilyen módon ellensúlyozzuk a negatív hatásokat. Amikor este hazatértünk a munkából, már csak a jó dolgokra koncentráljunk és próbáljunk feltöltődni, kikapcsolódni.

Erre nagyon alkalmas az esti kellemes olajos tusfürdős vagy testradíros zuhanyozás vagy a forró fürdő. A fürdőkádba tehetünk fürdősót, illóolajokat és olyan habfürdőket, amelyek segítenek a kellemes ellazulásban és a maximális relaxációnkat tudják biztosítani.

Az esti fürdőzés nemcsak megnyugtat, nemcsak a napi stressz oldásában lehet a segítségünkre, de sok-sok előnye is van az egészségünk szempontjából annak, ha rendszeresen elmerülünk egy kádnyi forró vízben. Mutatjuk is, melyek ezek.

Az esti fürdőzés egészségügyi előnyei

A hideg vizes zuhanyozásnak is megvannak a maga előnyei, de a meleg fürdőre is számíthatunk, ha az egészség fokozása, a betegségek elkerülése a célunk. A meleg vizes fürdőzés mintegy harminc százalékkal csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatait. Nem magának a meleg víznek van ennyire pozitív hatása, hanem a rituálénak, ami ezzel jár, illetve ilyenkor az ember kikapcsol, próbál arra koncentrálni, hogy fürdés közben maximálisan jól érezze magát, amely során csökken a stressz, oldódik a szorongás és ez bizony nagyon pozitívan hat mind a szív, mind pedig az érrendszer egészségére.

Az emberek nemcsak a kardiovaszkuláris egészségi előnyöket élvezhetik ki, ha rendszeresen elmerülnek egy kádnyi forró vízben. A vizsgálati eredmények ugyanis azt mutatják, hogy a meleg vizes fürdőzés a stroke kockázatait is csökkenti mintegy 25 százalékkal.

Az esti rendszeres fürdőzés más módon is javítja az egészséget. Ha lefekvés előtt merülünk el egy kád meleg, illatos vízben, akkor biztosak lehetünk benne, hogy sokkal nyugodtabban fogunk aludni. Az alvás mennyiségének és minőségének javulása pedig elősegíti, hogy éjszaka regenerálódjon a szervezetünk, így sokféle betegség elkerülhet bennünket.

Forrás: gyógyszernélkül

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek