Az Egészség Hídja: a rák elleni küzdelem fontossága

Az Egészség Hídja: a rák elleni küzdelem fontossága

20 évvel ezelőtt, február 4-én, Párizsban írták alá a Nemzetközi Rákellenes Chartát, amely az összefogást hirdeti a kutatás, a megelőzés, a kezelések hatékonyabbá tételének területén. Ez a nap a rák elleni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet. A küzdelem nem csak orvosi feladat, hanem mindannyiunk közös ügye.

Fontosnak tartjuk a tájékoztatást, mert egy tudatos és tájékozott beteg könnyebben részt tud venni a rá vonatkozó döntések meghozatalában, jobban tud együttműködni az orvosokkal a terápia sikeréért.

"Az emlőrák nem egy szerv betegsége, hanem egy embertársunké. Ellene nem csupán a ráksejtek elleni harc, hanem a közös elhatározás, gondolkodás, és akarat lehet sikeres. Ezt szolgálják az egészségügy, az egyének személyes együttes erőfeszítései, aminek a harmónia jegyében kell történnie." - mondta Dr. Vass László, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen elnöke.

"Hazánkban az emlőrák a nők leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganata. Ezért fontos, hogy a hölgyek részt vegyenek az ingyenes mammográfiás szűréseken, hogy minél korábbi stádiumban kerüljön a betegség felismerésre. Az emlőrák többnyire fájdalmatlan és sokszor éppen a fájdalom hiánya az, ami a betegeket megtéveszti, és ami miatt sokszor csak később fordulnak orvoshoz. Az emlők önvizsgálata már 20 éves kortól havonta ajánlott, és aki az emlőjében csomót tapint, minél hamarabb forduljon orvoshoz!" - tanácsolja Dr. Újhelyi Mihály.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek