Az 5 legjobb bőrfiatalító módszer

Az 5 legjobb bőrfiatalító módszer

Ha egyszer az utálatos ’’öregedés-lavina’’ elindul, akkor a legtöbb nő (és férfi!) szeretné kétségbeesetten megállítani. A mai szépségorientált világunkban ugyanis csak kevesen vannak, akiket nem foglalkoztat, hogy megjelentek a ráncok. Ismerjük meg a bőrünket és a ráncosodás folyamatát!

A bőr öregedése, a ráncosodás, a megereszkedés egy természetes élettani folyamat. De nézzük, mi áll a háttérben! A témakör kulcsa a bőrünkben lévő kollagén és elasztin nevű kötőszöveti rostok, ezek felelősek ugyanis a bőr fiatalos feszességéért és üde rugalmasságért.

Ám ahogy telnek-múlnak az évek, ezek a rostok már nem termelődnek, azaz fokozatosan csökken a számuk, ennek következtében szépen-lassan megjelennek a kisebb szarkalábak, aztán a mélyebb ráncok, barázdák. A későbbiekben pedig a megmaradt rostok is egyre-inkább veszítenek rugalmasságukból, meggyengülnek, megnyúlnak, emiatt a bőr megereszkedik, petyhüdtté válhat, és sajnos az arc kontúrja is apránként ’’összeeshet”.

Mit tehetünk a bőr öregedése ellen?

A kozmetikai ipar rendkívül komolyan kutatja, hogy az öregedés folyamatát hogyan lehetne lassítani, vagy a már kialakult tüneteket hogyan lehetne elpalástolni. Erre rengeteg alternatívát kínálnak a hölgyeknek és uraknak egyaránt. A kérdés már csak az, hogy melyiket válasszuk?

1. Első körben mindenkinek az úgynevezett ránctalanító krémek jutnak eszébe. Ezek előnye, hogy többnyire nem túl drágák és felületi hidratálásnak, ’’optikai tuningnak’’ kitűnőek. De miután a bőr a szervezet elsődleges védővonala, ezért az az egyik feladata, hogy legyen egy természetes ellenállása a külső behatásokkal szemben. Ekképpen a krémekkel szemben is. Így a krémek hatóanyagainak nagy része nem tud lejutni a bőr mélyebb rétegeibe, tehát a kollagén és elasztin rostokra nem lesz hatással, így a ráncosodás problémáját úgyszólván nem tudja megoldani. Természetesen a krémezés jó, és kell is, hiszen az egészséges bőrhöz az első lépés a megfelelő hidratáltság biztosítása, de ránctalanító csodát ne várjunk tőle.

2. Második körben eszünkbe jutnak a különböző gépi kezelések, melyek közül némelyikkel átmeneti, némelyikkel pedig tényleges, hosszantartó eredményt érhetünk el. Rengeteg bőrápoló technológia érhető el napjainkban, a továbbiakban ezek közül csemegézünk!

TOP 5 bőrfiatalító technológia

Pár szóban igyekszünk összefoglalni, hogy mit kell a legnépszerűbb módszerek működéséről tudni. Elvégre mi is tudjuk és tapasztaljuk, hogy a választék jókora, a döntés pedig nem könnyű, hiszen legtöbbször nem vagyunk vele tisztában, hogy egyes kifejezések mit takarnak.

Az 5 legjobb bőrfiatalító módszer

# 1. Galvánáram = iontoforézis
Hogyan működik? Elektromosan töltött részecskék segítségével külső hatóanyagokat juttatnak a bőr mélyebb rétegébe, méghozzá úgy, hogy a karon és az arcon lévő elektródák között az elektromosság ide-oda áramlik, ami a kozmetikai szérumok hatóanyagát a bőr felső rétegéből a mélyebb rétegeibe húzza.
Eredmény? A bőr felfrissül és szebb hatású lesz, ha rendszeresen alkalmazzuk, és van anyagi keret a hatóanyagokra (ezek nélkül ugyanis nincs hatása).

# 2. EMS (elektromos izom stimuláció)
Hogyan működik? Váltóáram segítségével az arc izmai stimulálódnak, ez fokozza a vérkeringést. A kezelés során több oxigén jut a bőrsejtekhez, ezáltal a salakanyagok eltávolítása gyorsabb.
Eredmény? A bőr üdébbé válik, de itt is fontos a szisztematikus alkalmazás, ha ezt fent szeretnénk folyamatosan tartani.

# 3. Ultrahang
Hogyan működik? Ez a módszer a sejthártya áteresztőképességét növelve segíti a kiválasztott szérumok (pl.: hyaluronsav, Q10, aloe vera, kollagén) bejutását. Az ultrahang normalizálja a bőrben zajló élettani folyamatokat és sejtszintű mikromasszázst is végez.
Eredmény? Hatása a ráncos, száraz bőrre jótékony, de persze csak gyakori ismétlés mellett.

# 4. Mezoterápia
Hogyan működik? Mikroinjekció segítségével különféle bőrfiatalító anyagokat (pl.: hyaluronsav, glikolsav, koffein, taurin) juttatnak a bőr alá. Ezek az összetevők hidratálják a bőrt és elősegíthetik a kollagén/elasztin képződést is, ellenben tűrni kell a fájdalmat.
Eredmény? Megújul, regenerálódik a bőr, de pár havonta ismétlő kezelések szükségesek.

# 5. Rádiófrekvencia (RF)
Hogyan működik? A rádiófrekvenciás technológia új fejezetet nyitott a bőrfiatalítás történetében. Eleinte monopoláris (1 db) és bipoláris (2 db) elektródákkal adták le a rádiófrekvenciás hőt, de ezek kezdetleges volta miatt nem tudtak célzottan hatni, így ezekről most nem is ejtünk szót. A későbbiekben megjelentek a tetrapoláris (4 db) és a hexapoláris (6 db) alternatívák, melyek már kimondottan célzottan és biztonságosan tudnak hatni, így szép eredményt lehet elérni velük. Főképp, hogyha egy precíz rendszer vezérli (3DEEP®), ami a hőt direkt a bőr alsó rétegébe, az irhába juttatja, konkrétan oda, ahol kollagén és elasztin rostok vannak. Ennek hatására új rostok termelődnek (ami a ránctalanság záloga) és a meglévőek is megerősödnek (ami a megnyúlt bőrt feszessé varázsolja).

Eredmény? A többpólusú RF tartós (évekre szóló) bőrfiatalító hatást nyújthat, ugyanis egyedül ez a technológia képes serkenteni a bőr saját kollagéntermelését.

Melyik technológiát válasszam?

Az első 3 kezelés (iontoforézis, EMS, ultrahang) a bőr saját kollagén termelésére nincs hatással, inkább többnyire a hatóanyag bejuttatás a céljuk, ezért átmeneti, rövid távú hatást remélhetünk tőlük. Kivételt képezhet az 1MHZ-et alkalmazó ultrahang készülék, mert azok bizonyos szinten hatással lehetnek a kollagéntermelésre. A mezoterápia köztes megoldás, mert némileg elősegítheti a kollagén/elasztin képződést, de fájdalmas volta miatt kevesen voksolnak rá. Mind a négy kezelés esetében a bőr hidratáltabb, üdébb, feszesebb lesz, hiszen kétségtelenül hatékonyabbak, mint a sima kézi ápolás. Ezek tehát megelőzésnek, ápolásnak tekinthetőek, például 30+-osoknak. Leginkább rendszeres jellegű alkalmazásként ajánlottak.
Ha tartósabb eredményre vágyunk, ha közvetlenül a ráncosodás okára szeretnénk hatással lenni, akkor a multi (tetra vagy hexapoláris) rádiófrekvenciát érdemes választani, mivel ez a módszer képes a bőr saját kollagéntermelését beindítani, mindenféle külsőleg bevitt anyag nélkül. Ez már nemcsak megelőzésként, hanem ’’kezelésként’’ is tekinthető, például 40+-osoknak, leginkább kúraszerűen.

Szépségápolás: szalonban vagy otthon?

A mai rohanó világban az idő drága és soha nincs elég belőle, ezért a kozmetikai szalonba való járkálás nem mindenkinek megoldható. Szerencsére napjainkban a professzionális szépségápolás otthonunk kényelmében is elérhető, hiszen a fenti technológiákat többnyire nemcsak kozmetikai szalonokban lehet igénybe venni, hanem már otthoni használatra kifejlesztett készülékek is megvásárolhatóak. Az otthoni kezelés főleg azoknak ajánlott, akik elfoglaltságaik, szemérmességük vagy pénztárcájuk miatt nem akarják vállalni a szalonkezeléseket.

Végezetül szögezzük le: van értelme egy nőnek azon túl is foglalkozni magával, hogy este megtisztítja és bekrémezi az arcát.

Forrás: www.vitaminsziget.com

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek