Avokádókrém - Egészségséfünk receptje

Avokádókrém - Egészségséfünk receptje

Az avokádó krém elkészítésének rengeteg módja van. Ennek megfelelően az összetevők is igen sokfélék. Ez egy alaprecept, amit ki lehet egészíteni paradicsommal, chilivel, illetve az alap fűszerezést is érdemes személyre szabni.

Elkészítési idő: 15 perc + állás

Hozzávalók:

  • 2 db érett avokádó
  • ½ fej vöröshagyma reszelve
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • só, bors
  • 6 levél friss bazsalikom apróra vágva

Avokádókrém - Egészségséfünk receptje

Az avokádót vágjuk félbe, vegyük ki a magját és kanalazzuk a belsejét egy nagyobb tálba. Itt villával törjük jól össze, majd ízlés szerint adjuk hozzá a hagymákat és a fűszereket. Az állaga lehet kicsit durvább, vagy teljesen pépes, ki hogyan szereti. Fóliázzuk le, és tegyük hűtőbe pár órára.

Tipp! Tálaláskor adhatunk hozzá pirított rozskenyeret, vagy bármit, amivel mártogatni lehet, ha kicsit hígabbra, pépesebbre készítjük.

Jó tudni! Az avokádó, ha felvágtuk, hamar oxidálódik, ezért elkészítés után rögtön fóliázzuk le, így nem fog olyan gyorsan bebarnulni. Az íze nem, csak a színe változik.

Tápérték (100 g):

 

Avokádó

Energia

160 kcal

Fehérje

2,0 g

Zsír

14,6 g

Szénhidrát

8,5 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek