Hirdetés
Angelina Jolie a petefészkeit is eltávolítatta

Angelina Jolie a petefészkeit is eltávolítatta

Angelina Jolie néhány éve eltávolíttatta a melleit, mert egy vizsgálat rákra való hajlamot mutatott ki nála, és családjában többen is ebben a betegségben haltak meg. Most a petefészkeit és petevezetékeit távolítatta el, mert a rák korai jeleit mutatta.

Egyes jelekből arra lehetett következtetni, hogy Jolie a rák korai szakaszában van. Brad Pitt hazarepült Franciaországból, hogy a feleségével legyen. A további vizsgálat kimutatta, hogy a daganat nem rosszindulatú, de Jolie az előrehozott műtét mellett döntött, mert még így sem volt kizárható annak az esélye, hogy a betegség korai stádiumában van.

Angelina Jolie a petefészkeit is eltávolítatta

Gondolatait  a döntés hátteréről ismét a New York Timesban osztotta meg. A műtétek előtt 87 százalékos valószínűsége volt annak, hogy mellrákos lesz, 50 százaléknyi esélye pedig arra volt, hogy petefészekrákkal diagnosztizálják.

A színésznő a méhét nem vetette ki, mert azon a területen nem volt rákos megbetegedés a családjában, de többé már nem szülhet a gyereket. Cikkében leírta, hogy továbbra sincs teljes biztonságban a ráktól, de a műtétekkel csökkentette a betegség kialakulásának esélyét. A döntést maga és a családja védelmében hozta meg.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend