Aloe vera: jó a bőrre és a vércukorszintre

Aloe vera: jó a bőrre és a vércukorszintre

Az Aloe verát sokan ismerik. Egyesek csak a lakás egyik dekorációs elemének tartják, pedig ez a gyógynövény ennél sokkal többet tud. Nyáron is számíthatunk rá, ha nem törődtünk a fényvédelemmel és a szabályokkal és sok időt tartózkodtunk a napon, hiszen ez a gyógynövény remekül bánik el a napégés okozta negatív következményekkel. Legalábbis nagyon jól hűti a testet, ha leégtünk a napon. Ezen felül az Aloe vera nevű gyógynövényre sok más esetben is bátran hagyatkozhatunk. Mutatjuk is, melyek ezek.

Az Aloe vera nemcsak nyáron lehet nagyon jó barátunk, hanem télen is, ha fagyást szeretnénk a segítségével csillapítani. Ha télen sok ideig tartózkodunk a nagy hidegben, akkor ennek fedetlenül maradt testrészeink láthatják kárát, például a fülünk, az orrunk, az ujjaink. A nagy hideg még szövetelhalást is eredményezhet. Viszont az Aloe verára ilyenkor is számíthatunk, hiszen elősegíti a szövetek gyorsabb regenerációját, mivel megtámogatja az új és egészséges bőrsejtek termelődését.Aloe vera: jó a bőrre és a vércukorszintre

Herpeszünk is kialakulhat, amelyet a herpes simplex nevű vírusnak köszönhetünk. Ez egy fertőző betegség és még esztétikai problémát is okozhat, hiszen seb is kialakulhat ott, ahol a herpesz támadást indított. Ez általában az ajak környéke szokott lenni. Az Aloe vera nemcsak a fájdalmat enyhíti, hanem a gyorsabb gyógyulást is elősegíti.

A pikkelysömör egy gyulladásos bőrbetegség. A bőrfelületen nemcsak bőrpír jelenik meg, hanem a bőr viszketése is kialakul. Az Aloe vera nemcsak a pikkelysömör okozta fájdalmat, hanem a viszketést is enyhíti. A növény gélje ezen kívül a bőrpírt is enyhíti és megnyugtatja az irritált bőrfelületet.

Az Aloe vera gyógynövényt gél formájában is fogyaszthatjuk. Nagyon hatásos lehet székrekedés esetén. Mivel elősegíti a hatékony bélmozgást, növeli a bélmozgások gyakoriságát és a széklet konzisztenciáját is javítja.

A magas vércukorszint veszélyes lehet, azonban számos mód van a csökkentésére. A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás, illetve az Aloe vera gél belsőleg történő fogyasztása is segíthet ebben.

Forrás: gyógyszernélkül

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek