Aki többet alszik, többet szexel

Aki többet alszik, többet szexel

Bármennyire is a lepedő ördöge, ha probléma adódik a hálószobában, az nem tréfadolog. Szerencsére van, ami javíthatja a szexuális problémákat: egy kis szundítás.

Nemrégiben jelent meg egy tanulmány a Journal of Sexual Medicine-ben, amely úgy találta, hogy a nők, akik egy órával többet alszanak a szokásosnál, azoknak 14%-kal nőhet meg a nemi vágyuk a szokásoshoz képest.

"Az alvás szexuális étvágyra való hatása eddig kevés figyelmet kapott, de az eredmények arra utalnak, hogy a nem elegendő alvás csökkenti a nemi vágyat és izgalmat a nőknél" – nyilatkozta Dr. David Kalmbach a Michigani Orvosi Egyetem rezidense, a tanulmány vezető szerzője.

Aki többet alszik, többet szexel

Kalmbach és kollégái 171 nő alvási szokásait követték végig 14 napon keresztül. A kutatók megfigyelték mennyit aludtak a résztvevők és a másnapi szexuális vágy alapján értékelték az eredményeket. Azt is megkérdezték tőlük, hogy maszturbálnak-e, ha több éve együtt vannak a párjukkal és alábbhagy-e a vágy náluk.

Az eredmények azt mutatták, hogy minden további egy óra éjszakai alvás képes volt 14%-kal növelni a partnerükkel való szexuális együttlétet és még jobban is élvezték, szemben a kevesebbet alvókkal; mi több, a hosszabban alvók „nemi ébersége” is jobb lett.

A The Better Sleep Council felmérése szerint tízből hat amerikai inkább aludna, mint szexuális kapcsolatot részesítene. Nem meglepő adat, hogy a férfiak 58%-a sóvárog a szex után, míg a nőknek csak a 21%-a; egyesek azt is elismerték, hogy aludtak már el szex közben. Mindenesetre korábbi kutatások azt mutatták ki, hogy a szerelmi együttlét a leghatékonyabb módszer az éjszakai jó alvásra.

Még több cikk szex témában

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek