Ahol Kelet és Nyugat összeér

Ahol Kelet és Nyugat összeér

„Az ember legjobb orvosa a világon önmaga.” – ezzel a régi kínai közmondással üzen és ad persze ehhez muníciót is Dr. Chen Zhen, a Közép-Európai Hagyományos Kínai Orvosi Egyesület elnöke ezúttal az idősebb korosztálynak. Az idén 8. alkalommal meghirdetett ,,50+ Nyugdíjas Expo”-on Kínából érkezett orvoscsapat segít megérteni, hogy a sok-sok panaszt egyben, a teljes testet figyelve kell kezelni.

Éjszakai lábgörcs, folyamatos fejfájás, ugráló vérnyomás, alvászavar, szédülés, ízületi fájdalmak, panasz panasz hátán. Háziorvosi vizitek, megannyi beutaló, szakrendelőkben töltött órák sora és az eredmény sokszor semmi.
Ma Magyarországon az átlagos várható életkor az egyik legalacsonyabb Európában. A nyugdíjas korú nők 95 százaléka küzd valamilyen betegséggel, több mint fele pedig halmozottan szenved ezektől - derült ki  a Dr. Chen Patika kutatásából. Leggyakoribb panaszuk a magas vérnyomás és koleszterinszint, a reumatológiai megbetegedések, a szív- és érrendszeri, valamint a túlsúly okozta problémák. Ez az a kiindulás, ami változtatásért, vagy leginkább azonnali segítségért kiált: főként annak tudatában, hogy egyre nagyobb, nemcsak nálunk, de az egész kontinensen az idősek aránya. Ezt látta meg, már évekkel ezelőtt Dr. Chen kutató orvos, a hazai kínai orvoslás egyik úttörője. A keleti és nyugati orvosi diplomával, keleti gyökerekkel, szemlélettel felvértezett orvos alapvetően azt vallja: a teljes szervezetet kell nézni és kezelni, mert minden mindennel összefügg.

„A kínai orvoslásban a legjobb orvos az, akinek a páciense nem beteg, mert megtanítja az egészsége megőrzésére. A kínai gyógyászat ugyanis az „egészség” és a „betegség” mellett számon tartja a kettő közötti átmeneti, modern eszközökkel nem kimutatható, még nem beteg, de már nem egészséges állapotot is, amelyet fáradtság, levertség, ingerlékenység, rossz közérzet jellemez. Ekkor helyes táplálkozással, egészséges életmóddal és étrendi kiegészítők segítségével helyreállítható a normális egészségállapot” - mondja Dr. Chen, aki a nyugati és a keleti orvosi és természetgyógyászi ismereteivel folytatja. ,,A hagyományos kínai orvoslás szerint az öregedés és korai halandóság egyik legfőbb oka a vese energiájának kimerülése. A vese energiája harmincéves korunkig abból táplálkozik, amit szüleinktől kaptunk, de harmincéves kor után már pótlásra szorul. A vese és funkcionális területe – a szervezet energiájának legfőbb forrása. A meggyengült vese és a szív közötti kapcsolat hiánya magas vérnyomáshoz és cukorbetegséghez, a gyenge vese yin hiánya pedig magas zsírszinthez és elhízáshoz vezet” - sorolja a szakember a minden idős ember számára nagyon is ismert panaszokat. És ilyenkor mit tehetünk? A holisztikus szemléletet terjesztő kínai orvos szerint panaszok esetén célszerű alternatív módszert is bevetni az adott probléma kezelésébe, ebben fontos a modern technika, hagyományos módszerek, gyógynövények és gyógyszerek együttes használata. Az energiarendszer harmonizálásával, az immunrendszer erősítésével megelőzhető a betegségek kialakulása, ami sokkal könnyebb, mint a már felborult egyensúly helyreállítása. 


A szervezet egyensúlya 7 pontban

1. Figyelni kell a lelki egészségre, törekedni a boldog életre. Ennek egyik eleme a gyakori, társaságban töltött idő és a türelem.

2. Gyomor, lép és bélrendszer javítása, emésztés, székrekedés orvoslása.

3. Sok meleg, frissen főzött étel fogyasztása, kevés hideg, füstölt és sós hús fogyasztása javasolt.

4. Az ételt alaposan meg kell rágni, soha ne egyen gyorsan, kapkodva.

5. Válasszon könnyű húsokat, illetve kevés olyan húst (pl.: vörös húsok), amelyek növelik a vér húgysavszintjét.

6. Használjon kevés olajat a főzéshez.

7. Fogyasszon sok folyékony (leves, főzelék, stb.), pépes élelmiszert.

Az 50+ Nyugdíjas Expo Budapesten,
a Syma Csarnokban lesz 2016. november 25-26-án.

Ahol Kelet és Nyugat összeér

A Dr. Chen Patika több mint 20 éves fennállása óta kiemelt küldetésként kezeli az emberek egészségi állapotának javítását, minden kínálkozó alkalmat igyekezett megragadni, ahol kisebb-nagyobb tömegeknek eljuttathatta több ezer éves keleti kultúrából táplálkozó, a modern nyugati orvoslással kombinált tanácsait, kezeléseit. Valós igények hívták életre a Magyarországi Chi-Huang Kínai Orvosi Központ (gyógyító központ) létrehozását, ahol alternatív gyógymódok is segítik a gyógyulni, regenerálódni vágyókat, s melynek a budapesti Mirage Medic Hotel ad otthont.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek