A terhesség 16 legkorábbi jele - Második adag

A terhesség 16 legkorábbi jele - Második adag

Tudni akarod, hogy terhes vagy-e, még mielőtt tesztelhetnél? Nehéz dolgod lesz, de azért figyelj, mert ezek a jelek árulkodóak lehetnek. Íme a második adagja a legkorábbi terhességi jeleknek.

Tünet #9: Vérzés

Tévedtem, az alhasi görcsöknél is félelemtesebb, amikor az ifjú kismama elkezd vérezni. Szerencsére általában nincs miért aggódni ezekben az esetekben sem. 8-10 nappal a peteérésed után – még mielőtt megjönne a menstruációd – érzékelhetsz néhány csepp vért a bugyidon. Ezt az embrió beágyazódása okozhatja. Ennek a színe általában rózsaszínes, és nem élénk piros.

Ha terhesség későbbi szakaszában vérzel, mindenképp fordulj orvoshoz!

Tünet #10: Székrekedés

Egyre jobbak ezek a tünetek, mi? :) A megemelkedett hormonszint miatt a belek jobban ellazulnak, és emiatt székrekedés léphet fel. Szerencsére rengeteg dolgot tehetsz ellene, és a babádnak se lesz semmi baja tőlük. Persze mielőtt beszednél bármit, konzultálsz egy gyógyszerésszel.

Tünet#11: Érzékenyebb szaglás

Ne aggódj, nem a lakásod bűzlik úgy, mint egy szemétdomb, csak a szaglásod lett érzékenyebb. Olyan szagok is elviselhetetlenekké válhatnak, amiket előtte nem találtál annak.

Tünet #12: Taknyosodás, megfázás

Hogy a tested ne lökje ki a magzatot - amit idegen testként, betolakodóként kezelhetne - az immunrendszered legyengül, és emiatt sajnos könnyebben elkapsz mindenféle fertőző betegséget. A gyakori orrfolyás is lehet terhességi jel, ezt a hormonoknak köszönheted.

A terhesség 16 legkorábbi jele - Második adag

Tünet #13: Pattanások

Ha általában nem vagy pattanásos, a terhesség elején előfordulhat, hogy elszaporodnak ezek a csúnyaságok a testeden. Ne aggódj, amint a hormonsintjeid stabilizálódnak, a patik is elmúlnak.

Tünet #14: Kívánósság

Az emelkedő hormonszintek kihatással vannak a nyáladra is. Fémes íze lehet a szádnak, ami az ételek ízét is megváltoztatja.

Ha nagyon furcsa dolgokat kívánsz meg, amik nem is ételek, hanem mondjuk kréta, por vagy agyag, akkor fordulj orvoshoz, mert lehet, hogy vas- vagy cinkhiányod van.

Ha normális dolgokra vágysz, amik valóban ehető ételek, akkor add meg szervezetednek, amit kíván. Abból baj nem lehet!

Tünet #15: A vagina megváltozott színe

Valószínűleg nem ez lesz az első, amit észreveszel, kivétel, ha imádod a testeded vizsgálgatni a türörben… De tény, hogy a nagyobb vérellátás miatt a vaginád lilásabb színű lesz.

Tünet #16: Túláradó érzelmek

Egy terhes nő sír a főnöke előtt, elküldi a fenébe a párját úgy naponta százszor, és minden pénzét eladományozza, mert a plakáton a cica szomorúan néz. És ez tényleg így van. A hormonok ráültetnek egy hullámvasútra, amin egész terhességed alatt száguldasz. Ne aggódj, teljesen normális, ha elsírod magad egy pelenkareklámon.

Az első adagot itt találod!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek