Folyton izzad a tenyerem! Mit tegyek?

Folyton izzad a tenyerem! Mit tegyek?

Kedves olvasón gyerkkora óra szenved folyamatosan izzadó tenyerétől. Most Dr. Révész Klaudia bőrgyógyász szakértőnkhöz fordult.

"Tisztelt Doktornő!

Kis korom óta folyamatosan izzadó tenyérrel kűzdök. Most 23 éves vagyok, így gyanítom, ez már nem fog magától elmúlni. Valószínűnek tartom, hogy ennek lelki eredetű problémái vannak.

Rendkívül kellemetlen, ugyanis nem tudok egy papírt a kezembe venni, anélkül, hogy ne "vizezném össze", a kézfogás kellemetlenségéről pedig ne is beszéljünk... Eddig egy megfelelő szert találtam a problémámra, a Solutio Antisudoicát, ami ha jól tudom eltömíti a pólusokat, s ezzel megakadályozza az izzadást.

De nagyon aggasztónak tartom, hogy rengeteg aluminiumot tartalmaz, ami pedig rákos megbetegedéseket idézhet elő. Viszont ahhoz, hogy valóban hasson 2-3 naponta használnom kell.

Ön szerint lehet bármilyen következménye annak, hogy ezt használom? Milyen gyakran alkalmazhatom? De bármilyen más megoldás is érdekel.

Előre is köszönöm.
Anna"

Folyton izzad a tenyerem! Mit tegyek?

Kedves Anna!

A tenyérizzadás kezelése valóban nem egyszerű dolog, elsősorban belsőleg lenne fontos, a kiváltó okok kezelésén keresztül.

Ez valójában a legtöbbször pszichés eredetre utal, amihez jó lenne találni megfelelő szakembert. Mivel nem könnyű megtalálni azt, akivel az ember szívesen megbeszéli a stresszt kiváltó tényezőit, a szorongásai okát, és azokat kezelni, természetesen fontos az is, hogy addig valahogy karban tudjuk tartani a tüneteket.

Az ön által említett ecsetelő átmenetileg segíthet ebben, de csak tüneti szinten, és az esetlegesen várható mellékhatások ijesztően hangzanak, amivel pedig újabb stresszfaktort ültet be az életébe... Azért azt már most szeretném leszögezni, hogy a rák megjelenése sok-sok tényező együttes fennállása esetén fordulhat elő, és nem lesz mindenkinek daganata azok között, akik Al-tartalmú készítményeket használnak. Ha ezzel könnyíteni tud magán, és egy stressz tényezőt ki tud iktatni - ha átmenetileg is - ez életéből, szerintem átmenetileg használhatja, ha mellette elkezdi megkeresni a megfelelő megoldást.

Alternatívaként ajánlom figyelmébe a dr.derm equipment Hyperhydrosis készülékét, ami otthoni használatra is alkalmas.

Üdvözlettel:

dr. Révész Klaudia

Kapcsolódó írások