A sperma megfékezi az öregedést - Miért jó szexelni?

A sperma megfékezi az öregedést - Miért jó szexelni?

Hölgyeim és Uraim, úgy néz ki érdemes rendszeresen szeretkezni! Két osztrák kutató felfedezte, hogy a spermidin egyik összetevője feltartóztathatja a sejtek öregedési folyamatát!

A spermidin természetes anyag, ami elsősorban a férfiak ondófolyadékában található meg. A két grazi kutató, Frank Madeo és Tobias Eisenberg rájött, hogy a sperma megfékezi az öregedést.

Az anyag behatol a sejtmagba, és fiatalossá programozza azt - nyilatkozták. A test minden sejtjében megtalálható különböző mennyiségben, ám az idő múlásával fokozatosan csökken.

A sperma megfékezi az öregedést - Miért jó szexelni?

A jó orgazmus képes megfiatalítani, fitten-fiatalosan tartani, szépíthet bennünket és még lelkileg is helyre hoz. A szexnek sok jótékony hatása van a nőkre nézve. Vegyük például azt, hogy a sok szex csökkenti a fertőzések és betegségek esélyét. Az immunrendszer megerősödik és ellenállóbbak leszünk. Az orgazmus megnöveli az immunoglobinok számát és ettől szervezetünk ellenállóbbá válik.

A rendszeres szex ösztrogént szabadít fel a testünkben, amitől akár 10 évvel is fiatalabbnak tűnhetünk. Lehet, hogy fiatalító kenceficék helyett érdemesebb egy vadító fehérneműre beruházni!

A heti háromszori szeretkezés garancia a feszes bőrre. A klimax egy nagy “mumus” a nők életében. Mikor eljön ez az időszak, a gyakori szexszel a hüvelyi problémákat is ki lehet küszöbölni.

Feszültek vagyunk vagy a depresszió kopogtat az ajtón?

A szeretkezés boldogságot hoz az életbe, mivel az ondósejtekben lévő hormonok csökkentik a depressziót. Nyugodtan elhagyhatjuk az antidepresszánsokat, ha rendszeres szexuális életet élünk. Szeretkezés után endorfin szabadul fel, vagyis boldogság hormon. Ezt a hatást váltja ki a csokoládé is, s emiatt érezzük magunkat kielégültnek.

A stressz szintén visszaszorítható, mivel szex után csökken a bennünk bujkáló feszültség és kiegyensúlyozottabbá válunk. Az endorfin felszabadulása után könnyebben hajthatjuk álmora fejünket.

Ha a ciklusunk rendszertelen, érdemes megduplázni a ,,szexadagot”. Ha a szex boldogságot okoz, akkor az ember felszabadul a nyomás alól és ez pozitívan befolyásolhatja a női nemi ciklust.

Segít leadni a plusz kilókat, ha rendszeres nemi életet élünk. Egy aktus alatt nagyjából 200 kalóriát égetünk el, tehát kimondottan hatásos módszer. Intenzíven megmozgatja az ember minden tagját, elégeti a zsírpárnákat és még az izmokat is erősíti.

Összefoglalva: a rendszeres szexuális élet jótékony hatású. Lehet, hogy kevesebb szomorú arcot látnánk az utcákon, a metrón vagy a boltban, ha többet szeretkeznénk?

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek