A Skorpió és a feszültség

A Skorpió és a feszültség

Őri Katalin asztrológus segítségével ezúttal a Skorpió legfontosabb egészségügyi vonatkozásaival ismerkedhetünk meg. A Nap október 23-ától november 22-éig tartózkodik ebben a vizes jegyben.

A Skorpió jelmondata: „Meghalok, de feltámadok!” A szélsőségek világa az övé, nagyon erős ellentmondások jellemzik, sokszor megosztó személyiség: vagy nagyon szeretik, vagy nagyon tartanak tőle. Állandó feszültségben él, de ez az, ami előre is viszi őt! Kiváló harcművészek kerülnek ki a Skorpiók közül, hiszen ők a támadás-védekezés valódi mesterei.

Rendíthetetlenül halad kijelölt célja felé. Nem retten vissza a nehézségektől, de nagyon pesszimistává válhat, ha nem találja a kiutat. Nehéz neki segíteni, mert bezárkózik, nem mutatja gyengeségét, fájdalma legfeljebb tüskés megjegyzések formájában nyilvánul meg. A keménység, a páncél mögött azonban mély érzésvilág és szenvedély rejtőzik. A Skorpió hihetetlenül tud ragaszkodni: rosszabb esetben birtokolni igyekszik a másikat, jobb esetben szövetséget köt a társával. Nagy érdeklődéssel veti bele magát a lélek bugyraiba, de bármely más (tabu)téma is izgatja.

A Skorpió a víz elemhez tartozik. Uralkodó bolygója a Mars, illetve a nagy és mély átalakulások bolygója, a Plútó, amely annak is záloga, hogy a Skorpió bármilyen helyzetből fel tud állni.

A Skorpióhoz tartozik a vastagbél, a végbél, a nemi szervek és a gát környéke. A Mars fennhatósága alá tartozik a védekezés, a vasháztartás és az izomzat. Ha a Skorpió nem szabadítja fel magát az érzelmi sérelmek blokkjai alól, akkor ezek akár testet is ölthetnek a végbélben lerakódások formájában, illetve például csökkenhet a nemi szervek immunitása. Lelki sérülései szinte az elfojtásokig, sőt, depresszióhoz vezethetnek, és a szervezet önmaga ellen fordulhat, s akár immunológiai betegségek is kialakulhatnak.

Ha viszont a Skorpió elindul az igazi önismeret felé, és szembe mer nézni árnyékos oldalaival, akkor felemelkedhet a szenvedés által, beindulhat az öngyógyulás, a regenerálódás folyamata, sőt, a Skorpió még másokat is tud segíteni tapasztalatai révén.

Érdemes mindannyiunknak elgondolkodnunk: elindultunk-e már a belső bölcsesség útján, felvállalva az ezzel járó változásokat? Szembe merünk-e nézni életünk sötétebb területeivel?

A születésünk pontos időpontja alapján felállított horoszkópábra nem határozza meg az egész életünket, csupán jelzi számunkra a fejlődés útját, lehetséges állomásait. Konkrét diagnózist inkább az egyén aktuális problémájára, betegségére fókuszáló teljes horoszkópra lehet alapozni, de az asztrológiai diagnózis soha nem helyettesíti az orvos vagy a természetgyógyász véleményét, inkább kiegészíti azt. Rámutat a rejtett összefüggésekre és azokra az életterületekre, ahol érdemes rendeznünk a sorainkat.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek