A romantikus Bika

A romantikus Bika

Őri Katalin asztrológus segítségével ezúttal a Bika legfontosabb egészségügyi vonatkozásaival ismerkedhetünk meg. A Nap április 21-étől május 20-áig tartózkodik ebben a jegyben. Most megtudhatjuk, mit jelent a Bika esetében a nyakasság...

A Bika legfontosabb tulajdonságai a hűség, a bizalom és a kitartás. Nagyon ragaszkodik ahhoz, ami az övé. Hajlamos tárgyként kezelni akár a saját testét is. Rendkívül fontos számára az anyag, a megfoghatóság. Két lábbal áll a földön, idegenkedik az éteri, elvont dolgoktól. Imádja a természetet, jól fel tud töltődni a szabad ég alatt. Közel áll hozzá a művészet, de annak is a kevésbé elvont, statikusabb ágai.

Nem véletlenül jellemző a Bikára a nyakasság, hiszen a testrészek közül a nyak tartozik ehhez a jegyhez, valamint a következők: a nyaki erek, a garat, az alsó állkapocs, az alsó fogsor, a nyálmirigy és a fültő.

A Bika uralkodó bolygója a Vénusz, amelynek védjegye a szépség, a szerelem, az érzelmek, az erotika, a romantika és a művészet. Nem véletlen, hogy a Bikák éppen a májusi virágzás idején születnek.

A Vénuszhoz tartozik a nyirokrendszer és a kötőszövet, a zsírraktárakkal együtt! Nem árt, ha a Bika vigyáz a vonalaira, hiszen ahogyan mindenféle földi élvezetnek nagy rajongója, úgy enni is imád. A Bika nők egyébként gyakran nagyon szépek, a Bika férfiak pedig jellemzően erősebb testalkatúak.

Mivel a Bika szinte túlságosan is azonosul a testével, és totálisan a racionalitás talaján áll, talán nem árt, ha jobban engedi magát a spiritualitás felé fordulni.

Ebben az időszakban érdemes ráéreznünk a természet örök körforgására. Ahogyan a szabadban egyre-másra bomlanak ki az apró rügyek, mi is elgondolkodhatunk azon, hogy vannak-e olyan hajtásaink, amelyeket már el tudunk engedni. A Bika nagyon nehezen vált, változik, válik, ha megszokott valamit vagy valakit, szinte görcsösen ragaszkodik hozzá. Érdemes átgondolni: el tudunk-e engedni olyasmit, ami már felesleges?

A születésünk pontos időpontja alapján felállított horoszkópábra nem határozza meg az egész életünket, csupán jelzi számunkra a fejlődés útját, lehetséges állomásait. Konkrét diagnózist inkább az egyén aktuális problémájára, betegségére fókuszáló teljes horoszkópra lehet alapozni, de az asztrológiai diagnózis soha nem helyettesíti az orvos vagy a természetgyógyász véleményét, inkább kiegészíti azt. Rámutat a rejtett összefüggésekre és azokra az életterületekre, ahol érdemes rendeznünk a sorainkat.

Őri Katalin

asztrológus

Bejelentkezés: +36-30-23-10-355

E-mail: indmanka(at)gmail(dot)com

Szakértőnktől kérdezhet is az Egészségtükör.hu portálon!

Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek