A rendszeresen szeretkező nők termékenyebbek

A rendszeresen szeretkező nők termékenyebbek

Aki többet szeretkezik, nagyobb eséllyel esik teherbe. Hát, persze! De nem csak az egyértelmű ok miatt.

Ha a peteérés előtt gyakran szeretkezünk, megnöveljük teherbeesésünk esélyeit. De azok a szeretkezések is növelik a nők termékenységét, amik nem az ovulációs időszakban történnek. Hogyan?

Eddig is gyakran ajánlották orvosok és védőnők, hogy a párok, akik gyermeket szeretnének szeretkezzenek randszeresen, mert az valamiért jót tesz a szervezetnek, és így a termékenységre is jó hatással van. Most megszületett az első kutatás, amelyből kiderül, miért van ez így.

A rendszeresen szeretkező nők termékenyebbek

A Kinsey Intézet utatócsoportja, Tierney Lorenz vezetésével 16 olyan nőtől vett nyálmintát, akik nem szexeltek, és 14 olyantól, akik szexuálisan aktívak voltak. A női ciklusnak mind a négy szakaszában (menstruációs, follikuláris, ovulációs,  luteális) vettek mintát. Lorenz és kollégái azt találták, hogy a szexuálisan aktív nők mintájában több T sejt van a follikuláris szakaszban. Ezeknek a sajteknek az egyik típusa arra szolgál, hogy segítse a testet alkalmazkodni a terhességgel kapcsolatos változásokhoz, a másik fajtája pedig megvédi a szervezetet a betegségektől.

“Azt láttuk, hogy a rendszeresen szeretkező nők immunrendszere felkészült egy lehetséges terhesség beköszöntére.” – mondta a kutatás vezetője.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek