A ragaszkodó Rák

A ragaszkodó Rák

Őri Katalin asztrológus segítségével ezúttal a Rák legfontosabb egészségügyi vonatkozásaival ismerkedhetünk meg. A Nap június 21-étől július 22-éig tartózkodik ebben a vizes jegyben.

A természetben a Rákhoz tartoznak a folyók, patakok: ez sokat elárul a Rákról. Konfliktus esetén nem nyílt agresszióval harcol, hanem finoman, de állhatatosan küzd. Ahogyan a folyó találkozik egy kővel: körbefolyja, és megy tovább, rendületlenül.

A Rák számára rendkívül fontos az otthon és a család: ez jelenti számára az igazi biztonságot. Nagyon tud szeretni, és a szeretteit körömszakadtáig óvja, védi.

Nagyon érzékeny, igazi hangulatember, aki mindig érzelmi alapon dönt. Képes hosszú ideig tárolni, dédelgetni a sérelmeit, és a kellő pillanatban ezeket elő is húzza: a Rák sokszor nagy érzelmi zsaroló. Nem kifejezetten optimista, sokat aggódik, és könnyedén felépít egy negatív jövőképet, ami akár betegségek alapja is lehet. Ám ha a Rák jól használja az érzékenységet, az empatikussá, jó hallgatóvá és bölcs emberré vagy akár kreatív művésszé is teheti.

A Rák uralkodó bolygója a Hold, ez a tipikusan női bolygó. A Hold fennhatósága alatt állnak az üreges szervek, a gyomor, a méh, a petefészek és minden olyan szerv, amely a vízzel függ össze. A Rákhoz tartozik a gyomorszáj, a lép és a mellkas.

A Rák esetében kulcsszó a befogadás és az elengedés. Képes nagyon ragaszkodni: a szülői házhoz, a korábbi kapcsolatokhoz, a régi sérelmekhez. Nehezen tud elengedni, nyitni az újra. Ezért nem csoda, hogy sok, érzelmi blokkokkal küzdő Rák nőre jellemző a nehéz teherbe esés vagy a gyomorprobléma. Mivel a Hold az anyaság szimbóluma is, a Rák nő esetében különösen fontos a saját édesanyjával való viszony rendezése, ami a saját nőképét és így a saját anyaságát is meghatározza. A Rák férfiakból jellemzően megbízható, szeretetteli apák válnak.

Ebben az időszakban érdemes mindenkinek arra törekednie, hogy szélnek eressze a régóta hordozott feszültségeket. Nézzünk szembe a saját érzelmi mélységeinkkel, ne a múltban éljünk, hanem a jelenben!

A születésünk pontos időpontja alapján felállított horoszkópábra nem határozza meg az egész életünket, csupán jelzi számunkra a fejlődés útját, lehetséges állomásait. Konkrét diagnózist inkább az egyén aktuális problémájára, betegségére fókuszáló teljes horoszkópra lehet alapozni, de az asztrológiai diagnózis soha nem helyettesíti az orvos vagy a természetgyógyász véleményét, inkább kiegészíti azt. Rámutat a rejtett összefüggésekre és azokra az életterületekre, ahol érdemes rendeznünk a sorainkat.

Őri Katalin

asztrológus

Bejelentkezés: +36-30-23-10-355

E-mail: indmanka(at)gmail(dot)com

Szakértőnktől kérdezhet is az Egészségtükör.hu portálon!

Kapcsolódó írások