A Nyilas és az igazság

A Nyilas és az igazság

Őri Katalin asztrológus segítségével ezúttal a Nyilas legfontosabb egészségügyi vonatkozásaival ismerkedhetünk meg. A Nap november 22-étől december 21-éig tartózkodik ebben a tűz jegyben.

A Nyilas jelmondata: „Hiszek!” Nagyon fontos számára az igazság, de olykor kissé merev ebben: nehéz elfogadnia, hogy másoknak eltérő lehet az igazsága. Uralkodó bolygója, a Jupiter – az elfogadás, a befogadás bolygója – többek között ezen a téren nyújt fejlődési lehetőséget számára: érdemes dolgoznia azon, hogy kitágítsa a határait, hogy megértse más emberek nézeteit is.

Szimbóluma a nyilazó Kentaur. Stabilan a földön állva elengedhetetlenek számára a „jó élet” kézzelfogható kellékei: az anyagi jólét, a finom étel, a kellemes társaság. Szeretne társadalmilag és szellemileg is az elithez tartozni. Nem szeret bezárkózni, kalandozó típus, lételeme a jövés-menés. Messzire, az ég felé lövi ki a nyilát: rendkívül fontosak az ideák, amelyek mentén szervezheti az életét. Kitartóan, naivan, olykor vakon tud hinni eszmékben. Törvénytisztelő. Nagy ívben gondolkozik, a részletek kidolgozása már nem neki való. Tipikus főnök. Tanulékony, jó szónok és szigorú kritikus, aki azért segítőkész is, hiszen nagy a szíve. Szerencsés és találékony. Türelmetlen, lobbanékony, de nem haragtartó.

A testen a Nyilashoz tartozik a csípőízület és a comb felső szakasza. A Jupiter fennhatósága alatt áll a máj és a felszívódás folyamata, a fehérje- és a szénhidrát-anyagcsere.

Két lábbal a földön állni, és közben nemes ideákat követni: nem könnyű fenntartani ezt az egyensúlyt. Ha a harmónia megbomlik, akkor nem ritka, hogy csípő- és combfájdalom alakul ki. Ilyenkor érdemes újragondolni az eszméket, amelyeket követünk, és új jövőképet felvázolni.

A harag tárolása pedig májproblémákhoz vezethet. Fontos, hogy elengedjük a haragot, és befogadóvá váljunk más embereknek a miénktől eltérő világnézetére. Ebben az időszakban mindenkinek érdemes átgondolnia: mit tud hozzáadni a világhoz, hogy az jobb legyen?

A születésünk pontos időpontja alapján felállított horoszkópábra nem határozza meg az egész életünket, csupán jelzi számunkra a fejlődés útját, lehetséges állomásait. Konkrét diagnózist inkább az egyén aktuális problémájára, betegségére fókuszáló teljes horoszkópra lehet alapozni, de az asztrológiai diagnózis soha nem helyettesíti az orvos vagy a természetgyógyász véleményét, inkább kiegészíti azt. Rámutat a rejtett összefüggésekre és azokra az életterületekre, ahol érdemes rendeznünk a sorainkat.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek