A meddőség nem azt jelenti, hogy nincs tovább

A meddőség nem azt jelenti, hogy nincs tovább

A meddőség réme igen komolyan veszélyezteti a párokat. Elkeserítő adat, hogy mind hazánkban, mind pedig világviszonylatban ma minden negyedik pár kénytelen szembenézni ezzel a megpróbáltatással. És ez bizony nem csak testileg, hanem lelkileg is próbára teszi az embert, kikezdi a kapcsolatokat. Azonban nem mindegy, hogy hogyan is értelmezzük a meddőség kifejezést, hiszen ezen nagyon sok múlhat!

 

Kapcsolat – házasság – terhesség – család

A fenti folyamat a legelfogadottabb nézet, így a legtöbben ehhez próbálnak igazodni. Az első két lépcsővel nincs is igazán baj, hiszen csupán egy döntésről van szó, ez teljes egészében rajtunk múlik. A terhesség azonban más tészta. Sokan hiszek, hogy a gyerekvállalás igazából anyagi kihívás, hiszen teherbe esni nem olyan nehéz. Egy kis szex, pálcára pisilés, és már készen is vagyunk. - mondja Dr. Angyal Géza szülész-nőgyógyász főorvos.

Ez azonban sokszor nagyon távol áll az igazságtól. Egyes esetekben valóban könnyen jön a baba, míg másoknál ez hosszú, és keserves küzdelem. A lelki megterhelés, amit a nő érez, amikor hónapról hónapra negatív lesz a terhességi teszt, csak tovább rontja az esélyeket. A próbálkozás, és az esetleges ön, illetve a partner hibáztatása után a párok rendszerint eljutnak az orvoshoz, aki nagy eséllyel közli a lesújtó hírt: meddőséggel állnak szemben.

Itt azonban meg kell állni egy pillanatra. A meddőség kifejezés kellemetlen, hiszen a köznyelvben egy végleges, lezárt dologról van szó, mely visszafordíthatatlan és örök. Egy ítélet, miszerint nem lehet családunk úgy, ahogyan szeretnénk. Azonban a köznyelv nagyon is rosszul értelmezi ezt a kifejezést. Ez ugyanis egy orvosi szó, melynek tulajdonképpen az a jelentése, hogy a baba természetes úton egy évnél hosszabb ideje nem fogant meg, így nagy valószínűséggel orvosi segítségre szorul a pár. Még véletlenül sem jelenti azt, hogy a dolog lezárt, végleges, hiszen azoknak a pároknak a száma, akiknek még orvosi segítséggel sem lehet gyereke, szerencsére viszonylag kevés.

A meddőség nem azt jelenti, hogy nincs tovább

Akkor a meddőség nem is ijesztő?

De, sajnos az. Hiszen sok esetben a párnak csak hosszadalmas, kivizsgálásokkal, kellemetlenségekkel és adott esetben hormonális stimulációval teletűzdelt úton kell végig haladnia az áhított családállításig. Azonban dr. Angyal Géza felhívja arra is a figyelmet arra, hogy ez a küzdelem nem rajtunk kívül folyik, tevékeny részesei lehetünk mi is!

A meddőség okai között sok esetben találunk betegségeket, melyek kezelése a szakorvos feladata. Sok esetben azonban olyan tápanyaghiányok előidézte gondokkal állunk szemben, amin mi magunk is tudunk javítani, méghozzá igen sokat! A tápanyagok pótlása nem könnyű feladat, főleg ha a már kiürült raktárakat is vissza szeretnénk tölteni. Erre jelenthet megoldást a várandósvitamin, hiszen nagy dózisban tartalmazza a várandósság kialakulásához szükséges anyagokat. A szakember azonban azt is elmondta, hogy a választásnál fontos szempont, hogy az adott készítmény komplex legyen, megfelelően tagolt, és kiemelt szerepe van a szerves kötésű anyagoknak.

Az olyan készítmények, melyekben az összetevők szerves kötési formákban vannak jelen, sokkal jobb hasznosulást képesek elérni. Ez azt jelenti, hogy akár 80%-kal is jobb a beépülésük a szervezetbe, vagyis valódi segítséget jelenthetnek a tápanyaghiányok, illetve az azokból fakadó gondok, betegségek felszámolásában. Ez pedig már komoly segítség a szervezetnek, és persze a szakembernek is, hiszen a kétfrontos háborút sokkal könnyebb megnyerni!

Forrás: ratkotunde.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek