A magassarkú cipő fokozza a szexuális aktivitást

A magassarkú cipő fokozza a szexuális aktivitást

Érdekes felfedezéssel állt elő nemrég egy olasz urológus, aki azt állítja, hogy a magassarkú cipőknek a közhiedelemmel ellentétben sokkal több jótékony hatása van, mint negatív. Állítása szerint nem káros a nők egészségére, viszont hatékonyan javítja a szexuális problémákat és fokozza a szexuális aktivitást.

Korábban rengeteg rémhír terjedt el a magassarkú cipő káros hatásairól - a tyúkszemtől a skizofréniáig. Egy újabb kutatás szerint a magas sarok - kivéve talán a tűsarkat - nem csupán a medence izmait fejleszti, hanem jótékonyan hathat szexuális életünkre is. Mindezt egy olasz urológus, Maria Cerruto állítja, aki 66 ötven év alatti nőt vizsgált ezzel kapcsolatban. Ahogy a doktornő fogalmaz - ideje kiállni a magassarkú mellett - és felállni a magassarkúra!

Kutatásai során ugyanis megállapította, hogy azok a nők, akik a földtől 15 fokos szögben elemelkedve járnak, nos az ő testtartásuk a helyes. A lapos talpú cipőt viselő nőknek éppen ezért sokkal kevésbé aktívak a medenceizmaik. Tehát a magas sarkú cipő jótékony hatással van a medence táji szervekre és jótékonyan befolyásolja az altáji izmok működését - a hólyag, a belek és a méh izmai tartoznak ide -, amelynek bizonyítottan fontos szerepe van a szexuális aktivitásban. Ezek a területek fontos részét képezik a női testnek, ám a szülést követően gyakran vesztik el rugalmasságukat.

Vannak ugyan olyan gyakorlatok, amelyekkel fejleszthetőek ezek az izmok is, de Cerruto doktornő azt reméli, felfedezése ennél egyszerűbb megoldást kínál.

Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek