A lila paradicsom ment meg minket a betegségektől?
2000 liter paradicsomlevet készülnek előállítani a genetikailag módosított lila paradicsomokból. A szokatlan színű zöldségnek állítólag szokatlanul jó hatása van az egészségünkre.
A lila paradicsomot brit tudósok fejlesztették ki, de Kanadában termesztik őket, mert ott lazábbak a génmódosítás szabályai. A 2000 liter zöldséglevet kísérletezéshez készítik, amely talán kikövezi az utat a boltokban való terjesztéshez.
A génmódosított zöldségnek gyulladáscsökkentő hatása van, és lelassította a rák pusztítását a kísérleti egerek szervezetében. A lila szín annak köszönhető, hogy rengeteg anticianin van bennük, ami normál esetben csak az áfonyában, szederben és más sötét színű bogyókban található meg.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

