A "light" is hizlal?

A "light" is hizlal?

A szakértők szerint a fogyni vágyóknak nem segít az alacsony zsírtartalmú étrend!

A ,"diétás élelmiszerként" feltüntetett ételek nem különböznek a csokoládétól, vagy más magas zsírtartalmú ételektől. Az úgynevezett könnyű (light) ételek fogyasztása néha ugyanannyi kilojoule elfogyasztásához vezet, mintha a teljes zsírtartalmú változatot fogyasztanánk.

A szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy ha túl sokat fogyasztunk az alacsony zsírtartalmú kekszekből, ,,light" joghurtokból, és alacsony szénhidráttartalmú sörből, ugyanúgy elhízhatunk. Noha ezek közül sok termék alacsony energiatartalmú, akár 10 perc múlva is okozhatnak hirtelen éhségrohamot.

Clare Evangelista dietetikus, az Ausztrál Dietetikus Szövetség tagja szerint, az úgynevezett diétás italok szintén csalókák. Új kutatások szerint a diétás üdítőitalok nagy mennyiségű fogyasztói nem nyomnak kevesebbet azoknál, akik ilyeneket nem isznak.

Ez azért lehet, mert a diétás üdítőital elfogyasztása után a szervezet nem kapja meg azt a vércukorszint ingadozást, amely a teltségérzetet okozza, így tehát a diétás üdítőitalok fogyasztása fokozhatja az éhségérzetet.

Forrás:napidoktor.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek