A legjobb zöldborsófőzelék - Egészségséfünk receptje

A legjobb zöldborsófőzelék - Egészségséfünk receptje

Gyerekkoromban rengeteg főzeléket ettünk, hús csak vasárnap került az asztalra. Mára étkezési szokásaink megváltoztak kisfiam és férjem igényei szerint. Attól azonban nem tudnak eltántorítani, hogy egy héten legalább egyszer ne készítsek főzeléket - mégha nem is a szokásos módon.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg fejtett zöldborsó
  • petrezselyemzöldje aprítva
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • tej
  • só, bors

A legjobb zöldborsófőzelék - Egészségséfünk receptje

A zöldborsót megpárolom, ha szükséges teszek alá egy kis vizet. Ha puha, hozzáadom a petrezselymet, megszórom a liszttel, felöntöm előbb a tejszínnel, majd annyi tejet adok hozzá, hogy főzelék sűrűségű legyen. Sózom, borsozom.

Tipp! Ha nincs friss zöldborsó, fagyasztottat vagy konzervet is használhatunk. Konzerv esetén nem kell a levét leszűrni, a főzési idő gyakorlatilag 10 percre csökken.

Jó tudni! Ha van párolóedényünk, abban a legjobb puhítani a zöldséget. Ha több rekeszes, egyszerre több fajta zöldséget is párolhatunk egyszerre, amivel megkönnyíthetjük munkánkat.

MÉG TÖBB FINOM ÉS EGÉSZSÉGES RECEPT!

Tápérték: (100 g)

 

Zöldborsó

Főzőtejszín 10 %-os

Tej 1,5 %-os

Energia

81 kcal

120 kcal

44 kcal

Fehérje

5,4 g

3,2 g

3 g

Zsír

0,4 g

10 g

1,5 g

Szénhidrát

14,4 g

4,3 g

4,7 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek