A legjobb zöldborsófőzelék - Egészségséfünk receptje
Gyerekkoromban rengeteg főzeléket ettünk, hús csak vasárnap került az asztalra. Mára étkezési szokásaink megváltoztak kisfiam és férjem igényei szerint. Attól azonban nem tudnak eltántorítani, hogy egy héten legalább egyszer ne készítsek főzeléket - mégha nem is a szokásos módon.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg fejtett zöldborsó
- petrezselyemzöldje aprítva
- 2 csapott evőkanál liszt
- 2 dl főzőtejszín
- tej
- só, bors
A zöldborsót megpárolom, ha szükséges teszek alá egy kis vizet. Ha puha, hozzáadom a petrezselymet, megszórom a liszttel, felöntöm előbb a tejszínnel, majd annyi tejet adok hozzá, hogy főzelék sűrűségű legyen. Sózom, borsozom.
Tipp! Ha nincs friss zöldborsó, fagyasztottat vagy konzervet is használhatunk. Konzerv esetén nem kell a levét leszűrni, a főzési idő gyakorlatilag 10 percre csökken.
Jó tudni! Ha van párolóedényünk, abban a legjobb puhítani a zöldséget. Ha több rekeszes, egyszerre több fajta zöldséget is párolhatunk egyszerre, amivel megkönnyíthetjük munkánkat.
MÉG TÖBB FINOM ÉS EGÉSZSÉGES RECEPT!
Tápérték: (100 g)
|
Zöldborsó |
Főzőtejszín 10 %-os |
Tej 1,5 %-os |
Energia |
81 kcal |
120 kcal |
44 kcal |
Fehérje |
5,4 g |
3,2 g |
3 g |
Zsír |
0,4 g |
10 g |
1,5 g |
Szénhidrát |
14,4 g |
4,3 g |