A kontaktlencséjéről került a szemébe a gyilkos parazita

A kontaktlencséjéről került a szemébe a gyilkos parazita

Horrorba illő történetről számol be az Express brit lap. Egy 18 éves lány bal szemgolyójába olyan egysejtű parazita költözött, amely feltehetően a kontaktlencséjéről került a szemébe.

A lap szerint az élősködő, amelynek latin neve Acanthamoeba keratitis, úgy került Jessica Greaney szemébe, hogy a kontaktlencséjére csapvíz került. És egy csepp vízben is annyi kórokozó lehet, hogy könnyen fertőzést lehet kapni. A lány pedig szerencsétlenségére betette a lencsét, és borzasztó fertőzést kapott.

A parazita általában szaruhártya-gyulladást okoz, de ha nem kezelik időben és megfelelően, vaksághoz vagy szélsőséges esetben halálhoz is vezethet.

A kontaktlencséjéről került a szemébe a gyilkos parazita

A lány szerencsére életben maradt, de így is nagyon csúnya fertőzést szedett össze. Az orvosok ráadásul elsőre nem ismerték fel, mi okozza a fertőzést, így pár nap múlva már olyan volt a szeme, mint egy vörös golflabda.

A parazita felfalta a szememet, és ami még rosszabb, a teljes immunrendszerem is összeomlott - mondta a fertőzésről.

A szem kezelése kemény menet volt: a lánynak egy héten keresztül kellett ébren maradnia, hogy kiirtsa az élősködőt. Hét napon keresztül ugyanis tízpercenként kellett a szemébe csepegtetnie az ellenszert. Aludni tehát csak pár percig tudott.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek