A kíváncsi Ikrek

A kíváncsi Ikrek

Őri Katalin asztrológus segítségével ezúttal az Ikrek legfontosabb egészségügyi vonatkozásaival ismerkedhetünk meg. A Nap május 21-étől június 21-éig tartózkodik ebben a levegős jegyben.

Az Ikrek szülötte nagyon sokoldalú. Minden érdekli, mindenre kíváncsi. Lételeme az áramlás, az információk tekintetében is. Sokszínű érdeklődésének köszönhetően átfogó a világlátása, ám sokszor kissé felszínes. Rajong a könyvekért, de sokszor csak belelapoz egyikbe-másikba, és gondolatban már száguld is tovább. Ahogyan eszmeileg, úgy fizikailag is nagy a mozgásigénye. Nem szereti a kötöttségeket.

Imád beszélni. Társaságban nagyon szeretik az Ikreket, hiszen érdekes történeteket mesél, humoros. Ugyanakkor jellemző, hogy szétszórt és rendetlen.

Az Ikrek uralkodó bolygója a Merkúr, amely Hermészhez, az égi postáshoz tartozik. Az Ikrek testrésze a váll, a kulcscsont, a mellkas felső része és a lapocka. A Merkúr fennhatósága alatt áll a tüdő és a légző szervrendszer. Éppen ezért az Ikrek esetében különösen káros lehet a dohányzás! Ha pedig fáj a válla, nem árt, ha elgondolkodik: lehet, hogy túl sokat vállal?

A Merkúrhoz tartozik még az idegrendszer és a nyelv, valamint az agy beszédközpontja is.

Ebben az időszakban mindenkinek érdemes elgondolkodnia azon, hogy hogyan kommunikál. Mennyire ékesszólóan fejezzük ki magunkat? Milyen mértékben vagyunk jelen a beszédünkben? Előfordul, hogy a gondolatok csupán átsuhannak rajtunk, és megfontolás nélkül kimondjuk őket?

Mivel hajlamos a felületességre, előfordulhat, hogy az Ikrek nem vesz észre egy-egy betegséget. Az is jellemző, hogy nem tartja be pontosan a terápiát. Fontos, hogy személyre szabott rendszerességet vezessen be a kezelés alatt.

A születésünk pontos időpontja alapján felállított horoszkópábra nem határozza meg az egész életünket, csupán jelzi számunkra a fejlődés útját, lehetséges állomásait. Konkrét diagnózist inkább az egyén aktuális problémájára, betegségére fókuszáló teljes horoszkópra lehet alapozni, de az asztrológiai diagnózis soha nem helyettesíti az orvos vagy a természetgyógyász véleményét, inkább kiegészíti azt. Rámutat a rejtett összefüggésekre és azokra az életterületekre, ahol érdemes rendeznünk a sorainkat.

Őri Katalin asztrológus

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek