A királyi Oroszlán

A királyi Oroszlán

A Nap július 23-ától augusztus 23-áig tartózkodik ebben a jegyben. Ismerkedjünk meg az Oroszlán legfontosabb egészségügyi vonatkozásaival.

Az Oroszlán jelmondata: „Uralkodom, tehát vagyok.” Királyi jegy, amelynek szülötte irányításra termett, beosztottnak alkalmatlan. Az Oroszlán nagyvonalú, nagylelkű. Nem tud kicsiben gondolkodni, nem körülményeskedik minden apró részlettel, hanem a nagy egészet fogja át. Fontos számára az a pozíció, amit betölt, legyen szó munkáról vagy magánéletről. Jó főnök. Bármilyen társaságba csöppen, ott a középpontba kerül. Párkapcsolatban jellemzően domináns. Nagy szíve van, családcentrikus, nagyon szereti a gyerekeket.

Az Oroszlán a legkreatívabb minden jegy szülötte közül. Hihetetlenül sok mindenhez ért, bármibe kezd, felszínre tudja hozni magában azokat a képességeket, amelyek az adott feladat megoldásához szükségesek.

Hirtelen haragú, de nem haragtartó. Az igazság bajnoka.

Gyengéje a hiúság, a sértődékenység és a lustaság.

Az Oroszlánhoz tartozó testrész a gerinc, a gerincvelő és az ebből kiinduló tizenkét pár ideg. A gerinc felelős a tartásért: nem véletlen, hogy egy Oroszlánt ritkán látni hajlott háttal, ahogyan lelkileg is nehezen törik meg.

Az Oroszlán uralkodó bolygója a bolygók uralkodója: a Nap. Ahogyan a Napból árad a fény, úgy képes az Oroszlán ontani magából a szeretetet. Amire oda kell figyelnie: úgy adjon, hogy az másnak is jó legyen!

A Naphoz tartozik az emberi testen a nagyagy, a szív és a szem. Ha valaki nem képes úgy látni a dolgokat, ahogyan vannak (túl aprólékos vagy túl elnagyolt a kép), akkor nem csoda, ha szemproblémái támadnak.

Az Oroszlántól a lehető legtávolabb áll a hipochondria. Nem szereti, ha szembesítik a gyengeségeivel, ha betegnek, sajnálatra méltónak tartják, ezért orvoshoz is nehezebben megy el, még akkor is, amikor az indokolt lenne.

A születésünk pontos időpontja alapján felállított horoszkópábra nem határozza meg az egész életünket, csupán jelzi számunkra a fejlődés útját, lehetséges állomásait. Konkrét diagnózist inkább az egyén aktuális problémájára, betegségére fókuszáló teljes horoszkópra lehet alapozni, de az asztrológiai diagnózis soha nem helyettesíti az orvos vagy a természetgyógyász véleményét, inkább kiegészíti azt. Rámutat a rejtett összefüggésekre és azokra az életterületekre, ahol érdemes rendeznünk a sorainkat.

Őri Katalin asztrológus

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek