A karcsú alak nem álom többé

A karcsú alak nem álom többé

Rengeteg történet kering az interneten csodálatos fogyásokról és fogyókúrákról. De hihetünk ezeknek a beszámolóknak és reklámoknak? Nem egyszer fut bele az ember olyan sikertörténetekbe, amikor valaki több tíz kilótól szabadult meg könnyedén. Kérdezhetnénk, hogy milyen áron? Valószínűleg, sőt biztos, hogy így van, ezek a termékek nagyon drágák és olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek lehet, hogy segítik a fogyást, azonban egészségkárosító hatásokkal is rendelkezhetnek. Nem egy ilyen történetről olvashattunk már.

A fogyás egy örökös harc lehet egyes emberek életében. Azonban a testsúlyunknak nem lenne szabad a boldogságunk útjába állnia. És voltaképpen csakis akkor érhetünk el sikereket, ha szeretjük önmagunkat és valóban teszünk azért lépéseket, hogy kevesebbet mutasson alattunk a mérleg. Ne másokra hallgassunk, hanem a saját belső hangunkra. Tisztázzuk magunkban, hogy miért is szeretnénk fogyni és tűzzünk ki magunk elé célokat. Alkalmazzunk több módszert is, hiszen csodaszerek nem léteznek. A cikkben olyan gyógynövények kerülnek felsorolásra, amelyek nagyon hatékonyak ugyan a fogyásban, de önmagukban semmit sem érnek. Fogyasszunk a megszokottnál kisebb és egészséges ételadagokat és mozogjunk rendszeresen. Ne feledkezzünk el a hidratációról sem. Ezek lehetnek a kulcstényezői az egészséges és sikeres fogyásnak.

A karcsú alak nem álom többé

Az egyik legismertebb és legjobb gyógynövény, amely segítheti a fogyásunkat, nem más, mint a fahéj. Ez a fűszernövény olyan antioxidánsokban bővelkedik, amelyek csökkentik a magas vércukorszintet, illetve a lipidszintekre is pozitívan hatnak. Ha kordában tudjuk tartani a vércukor- és lipidszintet, a fogyásunk is minden bizonnyal beindul majd.

A fekete borsot mindenki ismeri és mindenki konyhájában jelen van. Bioaktív hatóanyaga a piperin, amely megakadályozza a zsírsejtek képződését.

A kurkuma egy kurkumin nevű vegyületet tartalmaz, amely nemcsak fokozott zsírcsökkenést, de kisebb derékméretet is eredményezhet.

A napi gyömbérfogyasztás is javallott azoknak, akik éppen fogyókúráznak. Nemcsak az emésztést segíti, de jelentős testsúlycsökkenést is elérhetünk a rendszeres fogyasztásával.

Amennyiben fogyni szeretnénk, úgy a köményre is számíthatunk. A kömény nemcsak az emésztési zavarokat orvosolja nagyon hatékonyan, de a lipid- és zsírparamétereket is nagyon eredményesen csökkenteni tudja.

A rozmaringra is kiemelt figyelmet kellene fordítanunk, ugyanis meglepő eredményeket értek el a kutatások során, már ami a testsúlycsökkenést illeti. Csökkenti a zsírsejtek méretét, és még a fogyókúra miatt kialakult stresszt és idegeskedést is csökkenteni tudja.

A pitypang nemcsak a fogyókúra során lehet hű társunk, hanem akkor is, ha elértük az ideális alakunkat, ugyanis a gyógynövény elhízásellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. A gyógynövény nemcsak a zsír felhalmozódását csökkenti a májban, hanem a vér lipidszintjét is.

A Cayenne-bors segít az anyagcsere felgyorsításában, így a fogyást is megtámogatja. A paprika fő vegyülete a kapszaicin, amely akár 10%-kal is növelheti az anyagcserét, mégpedig a termogenezis segítségével. Ilyenkor a test hőmérséklete emelkedni kezd, amivel több kalóriát égethetünk el és így fogyhatunk is. A Cayenne-bors csökkenti az étvágyat és fokozza a jóllakottságérzetet is.

A petrezselyem természetes vízhajtóként működik, így abban segít, hogy megszabaduljunk a méreganyagoktól. Eugenol nevű vegyületben is gazdag, amely csökkenti a vércukorszintet. A petrezselyem jó rostforrás, ami segít az egészséges emésztés fenntartásában is.

Forrás: gyógyszernélkül

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek