A Jóbarátok sztárjának tippjei száraz bőrre

A Jóbarátok sztárjának tippjei száraz bőrre

A tehetséges színésznő hasznos tippeket add azoknak, akik szárazbőr problémával küzdenek.

„Nagyon száraz a bőröm, de nem nagyon tudok vele mit kezdeni. Sokan mondják, hogy igyak több vizet, de én mégis más praktikákat alkalmazok a bőrproblémám kezelésére.”- olvashatjuk a színésznő blogján.

 

Courteney trükkjei közé tartozik a luffaszivacs, ami nem más, mint egy kúszótökből készült, különleges tisztálkodó eszköz. A kiszárított termés belsejéből készítik ezt a remek, természetes mosdószivacsot. A luffából készült termék egyre több helyen kapható, és mára közkedvelt wellness darabbá vált. Ez a fajta fürdési eszköz szárazon kemény és érdes, azonban víz hatására merev rostjai rugalmassá, puhává válnak. A megpuhult szivacs első osztályú és kíméletes bőrradírként szolgál.

Fürdés előtt szárazon is átdörzsölhetjük vele bőrünket, de durvasága miatt ezt kevesebben kedvelik. A színésznő elmondása szerint a szivacs használata után, mandula olajjal érdemes bekenni a testünket és törülköző használata nélkül száradjunk meg.

Második praktikája pedig, a Pure Fiji testolaj. A híresség a blogjában figyelmeztet, hogy ez az olaj, nagy kárt tehet a selyemruhákon, ezért mindenképpen felöltözés előtt várjuk meg, míg megszárad a bőrápoló.

Utolsóként Courteney a kókusztejet és mézet ajánlja. „Kókusz örült vagyok, így amint van egy szabad estém, azonnal veszek egy jó forró fürdőt, majd kókusz tejjel kenem be a testem. Azonnali hatást érek el vele, és még az illata is finom.”

Mi okozhatja a száraz bőrt?

A száraz bőr önmagában nem betegség, de rengeteg betegség forrása lehet. Mivel a bőr összetétele és működése nem tökéletes, így funkcióját sem tudja maximálisan ellátni. Kevésbé véd meg minden külső tényezővel szemben, legyen az akár napfény, szél vagy horzsolás. Az érdes bőrre érdemes zsíros krémeket használnunk.

Még több téli bőrápolási tippet kínálunk!

Forrás: napidoktor.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek