A fertőzések nagy harcosa: kakukkfű

A fertőzések nagy harcosa: kakukkfű

A kakukkfüvet már hosszú idő óta használják a Földközi-tenger partvidékén, amely egyébként e gyógynövény őshazája is. A régebbi korokban még halottak balzsamozására is használták a kakukkfű értékes kivonatait. Természetesen a gyógynövénynek nagyon sok egészségre gyakorolt pozitív hatása létezik, mutatjuk is, melyek ezek.

A kakukkfű az egyik legjobb gyógynövény, amelyhez fordulhatunk, ha fertőzés elleni küzdelemhez keresünk valamilyen természetes módszert. A kakukkfű ugyanis antibakteriális, gombaellenes és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A kakukkfűnek nagy szerepe van az immunrendszer fokozásában is, ily módon segít a különféle fertőzések gyors és hatékony leküzdésében.

A fertőzések nagy harcosa: kakukkfű

A gyógynövénynek a szépségápolásban is nagy hasznát vesszük, hiszen kiemelkedő antibakteriális hatásánál fogva nagyon hasznos lehet az akne kezelésében. Hogyan használjuk? Készítsünk kakukkfűteát, várjuk meg, míg lehűl, majd mártogassunk meg benne egy vattakorongot és ezzel mosogassuk az arcbőrünket.

A láb gombásodása sok embernek okoz kellemetlenségeket. Ez ellen is használhatjuk a kakukkfüvet, hiszen remek gombaellenes hatásokkal rendelkezik. Hogyan használjuk? A legjobb, ha teaként vagy olajként alkalmazzuk a kakukkfüvet. Nincs is más dolgunk, mint esténként olyan vízben áztatni a lábunkat, amelybe előzőleg kakukkfűteát, illetve -olajat öntöttünk. Ismételjük addig a kezelést, amíg a problémánk fennáll.

A hajhullás is sok embernek okoz gondot, főleg a hideg, téli hónapokban. Ennek sok oka lehet: például a sapka viselése, a lakás száraz levegője, a napfény hiánya, illetve a nem megfelelő tápanyag-ellátottság is oka lehet a hajhullásnak. Mit tehetünk? Használjunk kakukkfüvet, hiszen nagyon eredményes a hajhullás megállításában.

A kakukkfűben található illóolaj nem pusztán a hajhullás esetén jelenthet segítséget, hanem a hajnövekedés serkentésében is. A gyógynövénynek nagy szerepe van a fejbőr vérkeringésének serkentésében. Ha megfelelő lesz a fejbőr vérellátása, akkor ezzel elegendő tápanyaghoz jutnak a hajhagymák, ami viszont megakadályozza, hogy a hajszálak kihulljanak.

Forrás: gyógyszernélkül

A kakukkfű ezen kívül fényessé és egészségessé varázsolja a hajszálakat. Hogyan alkalmazza? Készítsen kakukkfűteát. Mosson a szokásos módon hajat, majd a lehűlt kakukkfűteával öblítse le a haját.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek