A cukor az új dohány – Kötelezően csökkentenék a mennyiségét

A cukor az új dohány – Kötelezően csökkentenék a mennyiségét

A nagy élelmiszergyárakat arra próbálják rábírni, hogy csökkentség termékeik cukortartalmát, mert végzetes következményei vannak ennyi cukor fogyasztásának.

Orvosok és akadémikusok szerint legalább 30 százalékkal kellene csökkenteni az élelmiszerek cukortartalmát, ahhoz hogy megállítsuk az általa okozott betegség- és halálhullámot.

A cukor az új dohány – Kötelezően csökkentenék a mennyiségét

Azt találták, hogy még egy zsírmentes joghurt is 2 teáskanálnyi cukrot tartalmaz, egy konzerv paradicsompüré 4 teáskanálnyit, egy menő kávézóban elfogyasztott karamellás frapuccino pedig 11 kanálnyit.

„A cukor, az új dohány” – mondja Simon Capewell, a Liverpool Egyetem professzora.

„Mindenütt az édes löttyöket és a gyorskajákat nyomja a gyanútlan szülők és gyerekeik elé a cinikus iparág, amit csak a profit érdekel” - folytatja a prof.

A tömeges elhízás rengeteg betegség és halál okozója, az Egyesült Királyságnak évi 5 billió fontjába kerül a lakosai túlsúlya és az általa gerjesztett cukorbetegség. Számítások szerint ez a szám meg fog tízszereződni 2050-ig.

Egy átlagember 12 teáskanyálnyi cukrot fogyaszt el egy nap alatt, de vannak olyanok is, akik 46-ot! Pedig a maximum, amit ajánlanak az a 10 kanálnyi, de még ezt is sok szakember sokallják.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek