A csodatévő sütőpor

A csodatévő sütőpor

A sütőpor nem csak sütéshez használható, de természetes hatóanyagként szolgálhat a szépségápolás területén is. Zsíros haj, száraz bőr, vigyázat, itt az ellenszer!

Zsíros, fénytelen haj

Készítsd el saját fényesítő samponodat! Keverj össze 1 rész sütőport 3 rész vízzel, és masszírozd, dörzsöld a hajadba. Hagyd hatni 3-5 percig, majd alaposan öblítsd le. A hajad fényesebb lesz, mint valaha.

 

A csodatévő sütőpor

 

 

Irritált, száraz bőr

A citromlével elkevert sütőpor nagyszerű testradír. Semlegesíti a bőr pH-értékét, és enyhíti az irritációkat, például a rovarcsípéseket. Sebes bőrre ne alkalmazzuk, mert a savas közeg csíphet, fájdalmat okozhat.

 

Lábgomba és lábszag

Önts egy bögre sütőport és néhány csepp teafaolajat egy lavór vízbe, és áztasd benne a lábad 15-30 percig. Nemcsak megnyugtat, de fertőtlenít is, és elűzi a kellemetlen szagokat.

 

Száraz kezek

A télen kiszáradt kezekre nagyszerű gyógyír az olívaolajjal vagy mandulaolajjal elkevert sütőpor. A kiszáradt bőr így elegendő nedvességhez jut, és napokig nem szárad ki.

 

Vigyázat! Sárga fogak

A sütőpor fogfehérítő hatását sokáig javasolták házi praktikaként, de a fogzománcra gyakorolt hatása miatt ma már óvatosságra intenek a fogorvosok. A fogfehérítést érdemes szakemberrel megbeszélni.

 

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek