A boldogság puszta genetika – Megtalálták a felelős gént!

A boldogság puszta genetika – Megtalálták a felelős gént!

A Warwick Egyetem tudósai megtalálták azt a gént, ami felelős a szerotonin szintünkért - ami boldogságunk és boldogtalánságunk felett uralkodik.

Minél hosszabb ez a gén, annál több szerotonin hormont tud termelni. Így azok az emberek boldogak, akiknek szép hosszú ez a génjük, és azok boldogtalanok, akiknek rövid.

A kutatók le tudták bontani nemzetek szintjére, hogy milyen hosszú boldogság génekkel rendelkeznek ezeknek az országoknak a szülöttei. Eszerint a dán a legboldogabb, a francia pedig a legszánalomraméltóbb népség. És ez bizony nem jólét kérdése! Amit az is mutat, hogy a legnagyobb jólétben élő amerikaiak és angolok is a boldogtalan nemzetek sorsát gyarapítják.

A boldogság puszta genetika – Megtalálták a felelős gént!

Ám ez a gén nem az egyetlen dolog, ami befolyásolja boldogságunkat – bár a kutatók szerint ez a legdominánsabb. Az is számít, hogy milyen idősek vagyunk: a fiatalok és az idősek boldogabbak, mint a középkorúak. A testsúly is számít, ugyanis a karcsúság boldogít. Csak úgy mint a házasság, a munka és a tanultság.

Persze nehéz általánosan megítélni a nemzeteket, hiszen a legboldogtalanabb országokban is vannak boldog emberek, de a kutatók szerint ez azért van, mert őseik más országokből származnak – például Dániából.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek