A betegek ragaszkodnak a személyes konzultációhoz

A betegek ragaszkodnak a személyes konzultációhoz

Bár egyre többen várják el a digitális megoldások nagyobb arányú megjelenését az egészégügyben az EY tanácsadó cég nemzetközi felmérése szerint, a megkérdezettek többsége emellett nélkülözhetetlennek tartja a személyes konzultációt is.

2023.08.24

Az EY kiemelte, egyszerűbbnek és gyorsabbnak tartja az interneten keresztüli egyeztetést a válaszadók 67 százaléka a receptek megújítása, 61 százaléka a laboreredményeik kiértékelése esetén.

A megkérdezettek 79 százaléka automatikusan, online megosztaná egészségügyi adatait az általa igénybe vett orvosi intézményekkel, de kifejezetten fontosnak tartják, hogy előre tájékoztassák őket ezeknek az információknak a védelméről és felhasználási módjáról.

A betegek ragaszkodnak a személyes konzultációhoz

A megkérdezettek 71 százaléka ugyanakkor még mindig nélkülözhetetlennek tartja a személyes konzultációt is mivel - 84 százalék szerint - így közvetlenül meg tudják beszélni betegségüket a szakemberrel, 77 százalék mondta, hogy így szorosabb kapcsolatot alakíthatna ki kezelőorvosaikkal.

László Roland, az EY üzleti tanácsadással foglalkozó területének vezetője megjegyezte, a technológiai fejlődés és a COVID-19 járványt követően is fontos maradt a személyes orvos-beteg kapcsolat, amelyet egyhamar még nem fognak felváltani az online megbeszélések.

A felmérés keretében az EY 2023 január és március között hat országban - az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Írországban, Angliában és Németországban - 6021 fogyasztót kérdezett meg. A résztvevők több mint 80 százaléka kapcsolatba került az egészségügyi rendszerrel az előző 12 hónapban. A felmérés adatait életkor, nem és régió szerint súlyozták, hogy a rendelkezésre álló legfrissebb népszámlálási adatok alapján reprezentatívak legyenek az egyes országok 18 éves és idősebb lakosságára nézve.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek