A Bak és a Szaturnusz

A Bak és a Szaturnusz

Sorozatunkban Őri Katalin asztrológus vezet végig bennünket a 12 zodiákus jegy és az ezekhez tartozó bolygók szimbólumrendszerén, valamint legfontosabb egészségügyi vonatkozásain, miközben a jellegzetes gyenge pontokra és a megoldási lehetőségekre hívja fel a figyelmet. Első állomásunk a Bak.

A téli napforduló után a Nap a Bak jegyen halad át: december 22-étől január 20-áig ott tartózkodik. A Bak ember igen kötelességtudó, komoly, állhatatos és törekvő. Fontos számára az anyagi világ rendezettsége, struktúrája. Az elvszerűség a gondolkodásában is megjelenik, érzelmileg képes nagyon bezárkózni.

A Bak uralkodó bolygója a Szaturnusz. Ám a Bak jegy és a Szaturnusz kisebb-nagyobb mértékben mindenkinek a horoszkópjára hatással van. Ezért ebben az időszakban érdemes különösen odafigyelnünk a Szaturnusz fennhatósága alá tartozó tényezőkre.

Az emberi testen belül a csontvázunk, az ízületeink, de különösképpen a térd, konkrétabban a térdízület tartozik a Szaturnuszhoz. Ha nem vagyunk kellőképpen alázatosak, előfordulhat, hogy megfájdul a térdünk: mintha az ég "kényszerítene térdre" bennünket. Érdemes önvizsgálatot tartanunk: miben vagyunk hajthatatlanok? Hogyan tudnánk rugalmasan, örömmel végezni a mindennapi rutint?

A Bak és a Szaturnusz

A Szaturnusz a "küszöb őre", azaz a határaink megvonásával kapcsolatos kérdések is ehhez a bolygóhoz tartoznak. Testünk határa a bőrünk. A bőr megbetegedései azt jelezhetik, hogy konfliktusunk van a világgal, nem jól húztuk meg a határainkat. Nem véletlen, hogy serdülőkorban jellemzőek az arcbőr problémái: ebben az időszakban intenzíven keressük a saját határainkat, esetleg félünk a világtól vagy küzdünk azzal, hogyan vállaljunk felelősséget önmagunkért.

A "kerítések" megvonását túlzásba is vihetjük: hiánybetegségek figyelmeztethetnek arra, ha a természetes szükségleteink kielégítésétől is elhatároltuk magunkat. Maradjunk rugalmasak, legyünk készek a változásra, és a saját igényeink szerint vonjuk meg a határainkat, ne pedig a megszokások és a megfelelési vágy mentén.

A születésünk pontos időpontja alapján felállított horoszkópábra nem határozza meg az egész életünket, csupán jelzi számunkra a fejlődés útját, lehetséges állomásait. Konkrét diagnózist inkább az egyén aktuális problémájára, betegségére fókuszáló teljes horoszkópra lehet alapozni, de az asztrológiai diagnózis soha nem helyettesíti az orvos vagy a természetgyógyász véleményét, inkább kiegészíti azt. Rámutat a rejtett összefüggésekre és azokra az életterületekre, ahol érdemes rendeznünk a sorainkat.

Kapcsolódó írások