8 óra 10 perc, tessék szeretkezni!

8 óra 10 perc, tessék szeretkezni!

A jó szexnek megvan az ideális időpontja, ahogy a reggeli ébredésnek és az esti lefekvésnek is. Minden attól függ azonban, mennyi idős vagy.

A bioritmusa mindenkinek más. Még az egyéni bioritmusunk is változik, ami húszévesen megfelel, negyvenévesen már nem lesz olyan jó. Paul Kelly, az Oxford Egyetem alvásszakértője szerint minden tevékenységnek megvan az ideális időpontja, de ez attól is függ, éppen melyik életszakaszban vagyunk.

 

8 óra 10 perc, tessék szeretkezni!

 

Egy 20-as éveiben járó fiatal hormontermelésének az lenne az ideális, ha 9.30 körül kelne. Legaktívabb délután lesz, ezért 15 óra körül eshet neki a legjobban a szex. Lefeküdnie hajnali 1-kor kellene. A 30-as években a test öregedni kezd, a felkelés (Kelly szerint legalábbis) 8.10-kor esik a legjobban, és ekkor kellene szeretkezni is. A tesztoszterin szintje ugyanis ekkor a legmagasabb. Mivel a nap korán kezdődik, 23.40-kor legkésőbb el kellene aludni. Kelly ajánlása szerint a 40-eseknek 7.50-kor kell kelniük, és nem sokkal lefekvés előtt kell szeretkezniük, 22.20-kor. A szex ugyanis oxitocint szabadít fel, amitől könnyebb lesz az elalvás.

 

Kelly szerint minnél idősebb az ember, a biológiai órája annál előrébb tolódik: korábban kel, korábban fekszik. Az 50-esek szeretkezési ideje 22 óra, a 60-asoké viszont 20 óra.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek